Rok Of The Reds #5

Από τα πιο ευχάριστα αναγνώσματα των τελευταίων μηνών
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Rok Of The Reds #5

WritersJohn Wagner, Alan GrantArtistDan CornwellPublisherBHP Comics

Ένα από τα πιο ιστορικά (ίσως το πιο ιστορικό) συγγραφικά δίδυμα στην Ιστορία των comics, επέστρεψε, με αυτό εδώ το υπέροχο limited series, με θέμα έναν εξωγήινο που κυνηγημένος φτάνει στη Γη για να κρυφτεί και καταλήγει να παίζει ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα.

Η ομάδα έχει φτάσει να παίζει ημιτελικό του FA Cup στο Wembley, ενώ οι υπόλοιποι εξωγήινοι τον πλησιάζουν όλο και περισσότερο.
Η ιστορία έχει αυτή την αίσθηση εκείνων των θεότρελλων ιστοριών που διαβάζαμε ως παιδιά (ξέρετε… αυτή του τερματοφύλακα που ήταν στον ελευθερο του χρόνο και γιατρός και έπαιζε και από αναπηρικό καροτσάκι, ή αυτή του πιτσιρικά που έτρωγε κάτι περίεργα λάχανα, τα οποία έκαναν το σουτ του ασταμάτητο), με ένα πιο μοντέρνο σερβίρισμα. Και βέβαια, οι συγκεκριμένοι συγγραφεις είναι οι πλέον ικανοί για να μας δώσουν την ιστορία αυτή με ιδανικό τρόπο.

Ο Dan Cornwell ήταν η ευχάριστη έκπληξη του comic, με δυναμικό, καλοδουλεμένο σχέδιο και ελάχιστες αδυναμίες. Διέκρινα μπόλικες καλά χωνεμένες επιρροές (Steve Parkhouse, Steve Dillon, Cam Kennedy) και η ανακοίνωση ότι σύντομα θα σχεδιάσει ιστορία του Wagner στο 2000AD, μοιάζει φυσική εξέλιξη.

Το ROK OF THE REDS είναι σίγουρα από τα πιο ευχάριστα αναγνώσματα των τελευταίων μηνών. Ανυπομονώ για την ολοκλήρωση της ιστορίας στο επόμενο τεύχος.