The Spirit: The Corpse-Makers #1

Η αναβίωση των pulp ηρώων συνεχίζεται
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Spirit: The Corpse-Makers #1

Writer/ArtistFrancesco FrancavillaPublisherDynamite Entertainment

Οι pulp ήρωες πάντα έχουν ενδιαφέρον ακόμα και στις πιο μέτριες ιστορίες τους. Αυτή η ιστορία δε δείχνει καθόλου μέτρια, είναι μια χαρά και διαβάζεται με τον ίδιο ενθουσιασμό που θα διάβαζε κανείς και εκείνες του μεγάλου Will Eisner.

O Francesco Francavilla αναλαμβάνει τα πάντα σε αυτή την ιστορία του Spirit, υπογράφοντας σχέδιο, σενάριο, χρώμα και lettering. O καλλιτέχνης έχει δείξει πολλάκις την αγάπη του για τους κλασικούς ήρωες και σε αυτό το πρώτο από τα πέντε τεύχη της ιστορίας αποδεικνύει ότι γνωρίζει το noir πολύ καλά.

Όπως μας πληροφορεί ο πρόλογος, μια σειρά από απροσδόκητες εξαφανίσεις και θανάτους χτυπά τη Central City, χωρίς καμία σύνδεση μεταξύ των θυμάτων. Όταν, όμως, ένας συγγενής του συνεργάτη του Spirit εξαφανίζεται, ο δαιμόνιος ήρωας δεν γίνεται να μείνει έξω από την υπόθεση.

Το σενάριο κινείται στις κλασικές γραμμές, χωρίς να απογοητεύει. Μπαίνουμε στο νόημα της ιστορίας, με μικρά και σταθερά βήματα, ενώ το σασπένς είναι πάντα εκεί και η δράση δεν αργεί να εμφανιστεί. Το τεύχος κλείνει με το αναμενόμενο cliffhanger, επιτείνοντας την αγωνία για το επόμενο. Αξίζει, όμως, να σταθούμε στο απίθανο artwork που μας μυσταγωγεί στο σκιώδες περιβάλλον της noir ιστορίας, με τους εντυπωσιακούς χρωματισμούς.

Μια ακόμη αξιόλογη προσπάθεια της DYNAMITE στην αναβίωση των pulp ηρώων.