Young Justice: Animated Φαινόμενο

Ένας γίγαντας στον κόσμο του animation

Θυμάστε τις παλιές καλές εποχές, που υπήρχαν αξιόλογες animated superhero σειρές; Πλέον, στην τηλεόραση παίζουν μόνο σκουπίδια, όπως το HULK AND THE AGENTS OF S.M.A.S.H. (??) και το TEEN TITANS GO (…). Πρόσφατα, όμως, επιβεβαιώθηκε πως μία από τις καλύτερες σειρές της DC, animated και μη, έχει ανανεωθεί για τρίτη σεζόν. Αυτή δεν είναι άλλη παρά το YOUNG JUSTICE. Με αφορμή, λοιπόν, την επιστροφή της ομάδας των πρώην sidekicks, ας κοιτάξουμε λίγο τις δύο προηγούμενες σεζόν, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το YOUNG JUSTICE περιστρέφεται γύρω από μία ομάδα εφήβων βοηθών υπερηρωών της Justice League, φτιαγμένη για να κάνει τις δουλειές που η Justice League δεν προλαβαίνει να κάνει. Ήρωες όπως ο Robin, o Kid Flash κι ο Aqualad, φεύγουν από το πλευρό των μεντόρων τους και πρωταγωνιστούν σε μία διασκεδαστική, καλογραμμένη και γενικά καλογραμμένη σειρά!

Αρχικά, να τονίσω ότι αυτή η σειρά δεν είναι παιδική. Το γεγονός ότι είναι animated νομίζω είναι προφανές πως δεν σημαίνει ότι είναι φτιαγμένη μόνο για παιδιά. Αντιθέτως, η σειρά αυτή είναι περισσότερο για μεγάλους από όσο είναι για παιδιά, επειδή σε αρκετά επεισόδια επικρατεί σκοτεινού ύφους θεματολογία. Οπότε, ό,τι ηλικία και να έχετε, τσεκάρετέ την, αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Αξίζει τον κόπο.

Πριν διακοπεί, το YOUNG JUSTICE αποτελούταν από δύο σεζόν. Η πρώτη ονομαζόταν απλώς YOUNG JUSTICE κι η δεύτερη YOUNG JUSTICE: INVASION. Η πρώτη είναι ουσιαστικά κάτι σαν πολύ μεγάλο pilot στον κόσμο της σειράς, καθώς βλέπουμε την δημιουργία, την εξέλιξη και τα πρώτα κατορθώματα της ομάδας. Θα ήθελα να μιλήσω λίγο για το animation της σειράς. Είναι καταπληκτικό. Έχει την ίδια ποιότητα (αν όχι καλύτερη) με τις animated ταινίες της DC. Οι κινήσεις, παρόλο που οι χαρακτήρες είναι σχετικά απλοϊκά σχεδιασμένοι, είναι ζωντανές. Η δράση είναι top-notch. Είναι απίστευτα σκηνοθετημένη και πολύ δημιουργική. Δεν υπάρχουν plot holes στην δράση. Ποτέ δεν θα υπάρξει κάποια πολύ far-fetched σύμπτωση ούτε κάποια γελοία εξήγηση με άκυρες φανταστικές “επιστημονικές” αερολογίες. Όλα είναι εξηγημένα με τρόπο που βγάζει νόημα και είναι πιστευτά (όσο πιστευτά μπορούν να είναι σε έναν κόσμο με ιπτάμενους εξωγήινους και τον Batman). Κάθε επεισόδιο είναι γεμάτο δράση! Το σενάριο είναι καλογραμμένο και πολύ ώριμο. Τα twists που έχει η ιστορία κατά την διάρκειά της είναι bizzare με έναν διασκεδαστικό τρόπο και κάνουν τον θεατή να ζητά κι άλλο.

Το YOUNG JUSTICE: INVASION διαδραματίζεται πέντε χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης σεζόν και τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ. Ο Dick Grayson από Robin έγινε Nightwing, ο Wally έχει παρατήσει την υπερηρωική καριέρα του για να ζήσει μία ήρεμη ζωή μαζί με την Artemis και γενικά η ομάδα δεν είναι όπως πριν. Η δεύτερη σεζόν παίρνει όσα μας άρεσαν στην πρώτη σεζόν και τα διπλασιάζει. Μιάς και το κοινό είχε ήδη εξοικειωθεί με τους πρωταγωνιστές και η πρώτη σεζόν είχε επιτυχία, οι σεναριογράφοι είχαν την ευκαιρία να είναι πιο ελεύθεροι και πιο αυθόρμητοι με τις επιλογές τους, πράγμα που κάνει την δεύτερη σεζόν ακόμη καλύτερη από την πρώτη. Βέβαια, μερικές φορές ίσως να είναι λίγο άβολο το γεγονός ότι η ομάδα έχει πολλά περισσότερα μέλη. Κάποιες φορές χάνεται η ισορροπία και ο θεατής δεν ξέρει πού να επικεντρωθεί και μπερδεύεται, αλλά αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα, καθώς οι σεναριογράφοι το χειρίζονται με μεγάλη προσοχή.

Αυτή η σειρά είναι η αγαπημένη μου animated σειρά της DC (ναι, μου αρέσει πιο πολύ από το BATMAN: THE ANIMATED SERIES) και χαίρομαι πάρα πολύ που το Netflix πήρε την πρωτοβουλία να την αναστήσει και να την ανανεώσει για μία τρίτη σεζόν. Ανυπομoνώ όσο δεν πάει για τη νέα σεζόν. Την προτείνω ανεπιφύλακτα! Χρόνος υπάρχει μέχρι την πρεμιέρα της, οπότε μαζέψτε την παρέα σας και κάντε binge watch και τις δύο σεζόν του YOUNG JUSTICE, είτε το έχετε ήδη δει είτε όχι!