Agents Of S.H.I.E.L.D. S04E15

Self Control
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Agents Of S.H.I.E.L.D.

Season/EpisodeS04E15 WritersJed Whedon, Maurissa Tancharoen, Joss Whedon DirectorJed Whedon CastClark Gregg, Ming-Na Wen, Chloe Bennet, Elizabeth Henstridge, Henry Simmons, Jason O'Mara, Mallory Jansen, Iain DeCaestecker NetworkABC

Το “Self Control” αποτελεί το φινάλε του δεύτερου arc της σεζόν, στο οποίο η οργάνωση αντιμετώπισε την απειλή των LMDs και του δημιουργού τους, Radcliffe, που έχει στην κατοχή του το μυστικιστικό βιβλίο Darkhold. Και όντας ένα είδος φινάλε, το επεισόδιο δε σταματά ούτε στιγμή να πετάει την μία ανατροπή μετά την άλλη, μέχρι το τελευταίο λεπτό, το οποίο είναι ένα cliffhanger για το τρίτο και τελευταίο arc της σεζόν (και πιθανότατα το τελευταίο της σειράς εν γένει).

Τα υπόλοιπα επεισόδια λογικά θα ακολουθήσουν στο μεγαλύτερο τους μέρος την προσπάθεια τους να σώσουν τους φίλους τους στο Framework, στο οποίο η ζωή τους είναι τελείως διαφορετική. Ας πούμε ότι μια μεγάλη αλλαγή συνάδει με σημαντικά γεγονότα που βλέπουμε να ξεδιπλώνονται αυτή την στιγμή στα comics της Marvel.

Στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ο Jed Whedon κατάφερε να παραδώσει ένα αγωνιώδες 40λεπτο, κατά το οποίο δεν ήξερες πότε θα πεταχτεί το επόμενο ανδροειδές, με μια εντυπωσιακότατη σκηνή μάχης μεταξύ Daisy και LMD Mace.

Οι δύο κύριοι ηθοποιοί του επεισοδίου, Chloe Bennet και Elizabeth Henstridge, κλέβουν την παράσταση. Και ως χαρακτήρες και ως ηθοποιοί έχουν εξελιχτεί τρομερά και αυτό φαίνεται στις οθόνες μας. Η Daisy έχει αφήσει πίσω τις αυτοκτονικές της τάσεις και αγωνίζεται, γιατί ξέρει ότι θα νικήσει, και η Jemma θα κάνει τα πάντα για να πάρει πίσω τον Fitz της, καθώς εδώ και πολύ καιρό δεν είναι το αβοήθητο κορίτσι που είχαμε γνωρίσει στην αρχή. Η στιγμή που καταλαβαίνουν και οι δύο ότι είναι αληθινές είναι κάτι που χρειάζονται και οι θεατές και οι δύο πρωταγωνίστριες, κάτι που δεν θα μπορούσαν να αποδώσουν καλύτερα οι ηθοποιοί.