Batman #18

"I’m the goddamn Bane!"
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman #18

WriterTom KingArtistDavid FinchPublisherDC Comics

Στο τρίτο μέρος του πιο πρόσφατου story arc, επιτέλους βλέπουμε τη σύγκρουση της νυχτερίδας και του Bane, με τον τελευταίο να έχει το πάνω χέρι. Και ενώ αρχικά η έκβαση της μάχης φαντάζει πολύ προβλέψιμη, ο Tom King μας επιφυλάσσει μια μικρή ανατροπή, αφήνοντάς μας να αδημονούμε για τη συνέχεια.

Το “I Am Bane” είναι μια ιστορία που κρύβει αρκετό δυναμισμό. Παρόλο που ανακυκλώνει πολλά από τα στοιχεία που είδαμε στο BATMAN: KNIGHTFALL, η αφήγηση του King καταφέρνει να δώσει μια φρεσκάδα στο comic, με αποτέλεσμα να μην καταντά βαρετό. Οι σκηνές δράσης είναι ωραία γραμμένες, αλλά και σχεδιασμένες, οι χαρακτήρες παραμένουν ενδιαφέροντες και τρισδιάστατοι και οι παραλληλισμοί μεταξύ Batman και Bane είναι εύστοχοι και προσθέτουν επιπλέον βάθος στην πλοκή.

Το BATMAN #18 ήταν ένα διασκεδαστικό τεύχος, το οποίο κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με τα δύο προηγούμενα, διατηρώντας τον επικό τόνο του νέου storyline, προσθέτοντας όμως και μια μικρή έκρηξη αδρεναλίνης. Ελπίζω η συνέχεια να μας δώσει μια πιο ισάξια μάχη μεταξύ των δύο εχθρών, αλλά και να απομακρυνθεί από το KNIGHTFALL, ώστε να μην φαντάζει σαν μια φτηνή αντιγραφή του.