Comicdom Con Athens 2017

Εξασφαλίστε τη θέση σας στα δύο πρώτα workshops!

Στα δύο πρώτα workshops του Comicdom Con Athens 2017, ο Mariano Saura μας εισάγει στα στάδια της διαδικασίας δημιουργίας ενός comic, ενώ ο Guillermo Ortego μας αποκαλύπτει τα πάντα για το inking, από τις τεχνικές του μέχρι την αναζήτηση εργασίας ως “μελανωτής”! Σπεύσατε να εξασφαλίσετε τη θέση σας!

Workshop
Θέμα: What We Talk About When We Talk About Ink
Εισηγητής: Guillermo Ortego, Inker
Ημέρα και Ώρα: Σάββατο 8/4, 12:00 – 13:00
Χώρος: Ελληνοαμερικανική Ένωση, Seminar Room – 4ος όροφος

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το να μελανώνεις comics είναι μια δεξιότητα που, κατά βάση, αποκτάται μόνο μέσα από την εξάσκηση, είναι σημαντικό να εξετάσουμε όχι μόνο το πρακτικό και τεχνικό κομμάτι του inking, αλλά και την ίδια τη βιομηχανία, που αποφάσισε να το απομονώσει, δημιουργώντας έτσι την ξεχωριστή ιδιότητα του “μελανωτή”. Σε αυτό το workshop, ο Guillermo Ortego θα επικεντρωθεί επίσης και στα διαφορετικά εργαλεία του inking, σχολιάζοντας και το κλασικό δίλημμα “παραδοσιακό vs digital”, καθώς και στα διάφορα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει όποιος θέλει να κάνει καριέρα στον κλάδο.

Το workshop θα ολοκληρωθεί αναλύοντας και συγκρίνοντας διαφορετικά παραδείγματα σελίδων σχεδιασμένων με μολύβι, σε μια προσπάθεια να εξασκηθεί το μάτι, ώστε να μπορεί να εκτιμήσει τα αντιφατικά στοιχεία μιας σελίδας comics, προτού ξεκινήσουμε να ρίχνουμε μελάνι πάνω της.

Εγγραφή

Για να εγγραφείτε, στείλτε mail με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας, καθώς και τον τίτλο του workshop που σας ενδιαφέρει, στο workshops@comicdom-con.gr.

 

Workshop

Θέμα: Η Δημιουργική Διαδικασία Ενός Comic
Εισηγητής: Mariano Saura, Cartoonist
Ημέρα και Ώρα: Σάββατο 8/4, 14:10 – 16:10
Χώρος: Ελληνοαμερικανική Ένωση, Seminar Room – 4ος όροφος

Από τις αρχές ακόμη της Ιστορίας της Ένατης Τέχνης, υπάρχει μεγάλη παράδοση σε αυτό που ονομάζουμε “assembly line comics”, δηλαδή comics στη δημιουργία των οποίων συνεργάζονται πολλοί διαφορετικοί δημιουργοί, με τον κάθε ένα να αναλαμβάνει ένα κομμάτι της διαδικασίας. Υπάρχει, όμως, και η άλλη σχολή, αυτή του “δημιουργού-auteur”, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το σύνολο της δημιουργίας του comic, από την αρχή έως το τέλος, αναλαμβάνοντας όλους τους ξεχωριστούς τομείς.

Στο συγκεκριμένο workshop, ο Mariano Saura θα αναλύσει τη δεύτερη μέθοδο, εξετάζοντας τη δημιουργική διαδικασία ενός comic σε όλα τα στάδια – σενάριο, σχέδιο, χρωματισμός και lettering. Μια λεπτομερής παρουσίαση σε ολόκληρο το έργο του δημιουργού.

Εγγραφή

Για να εγγραφείτε, στείλτε mail με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας, καθώς και τον τίτλο του workshop που σας ενδιαφέρει, στο workshops@comicdom-con.gr.