Descender #19

Άσχημα τα πράγματα για το Descender
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Descender #19

WriterJeff LemireArtistDustin NguyenPublisherImage Comics

Σε αυτό το τεύχος, ο Tim-21, όντας ένα βήμα πριν την καταστροφή, έρχεται σε επαφή με τον ρομποτικό Παράδεισο. Η Telsa με τον Quon κατευθύνονται προς τον Dr Solomon, χωρίς να ξέρουν ότι μαζί τους είναι ο Tim-22, υποκρινόμενος τον Tim-21. Τέλος, η ομάδα του Andy χάνει άλλο ένα μέλος.

Παρότι το προηγούμενο τεύχος άφησε υποσχέσεις με το ενδιαφέρον cliffhanger ότι η σειρά ξαναβρήκε τα πατήματά της, αυτό το τεύχος δεν ανταποκρίνεται σε αυτές τις προσδοκίες. Χωρίς να έχω ακούσει κάτι για το πότε θα ολοκληρωθεί η σειρά, αυτό το τεύχος, σε συνδυασμό με το προηγούμενο, μου δίνουν την εντύπωση ότι ο Jeff Lemire βιάζεται να προχωρήσει την πλοκή, η οποία τελευταία κινείται με υπερβολικά αργούς ρυθμούς. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό γίνεται αρκετά άτσαλα, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα το θάνατο δύο χαρακτήρων, ο οποίος έγινε άκαιρα και βεβιασμένα, με αποτέλεσμα να μην προκαλείται στον αναγνώστη η αναμενόμενη συναισθηματική αντίδραση.

Το λεπτομερές σχέδιο του Dustin Nguyen, με τα όμορφα watercolors, παραμένει ο κύριος λόγος για να διαβάσει κανείς το DESCENDER, αν και κάνει κάποια κοιλιά σε αυτό το τεύχος, με μερικά panels να μοιάζουν πιο πρόχειρα, σε σχέση με ό,τι έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα.

Δυστυχώς, η ποιότητα του DESCENDER φαίνεται να βρίσκεται σε πτωτική πορεία. Θα του δώσω ακόμα 2-3 τεύχη, επειδή τα δύο πρώτα arcs ήταν πολύ καλά, αλλά αν συνεχίσει έτσι, δεν βλέπω μέλλον.