The Fall And Rise Of Captain Atom #3

Welcome to 2017!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Fall And Rise Of Captain Atom #3

WriterCary BatesArtistWill ConradPublisherDC Comics

Μετά τα γεγονότα του προηγούμενου τεύχους, ο Captain Atom επιστρέφει στο παρόν, πέντε χρόνια μετά τον φαινομενικό θάνατό του. Τα καλά νέα είναι ότι δεν πλέον κβαντικά ασταθής, είναι πολύ πιο δυνατός και μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιστρέψει στην ανθρώπινη μορφή του. Τα κακά νέα είναι ότι η γυναίκα του είναι νεκρή και έχει έναν 17χρονο γιό, που δεν έχει γνωρίσει ποτέ. Ο στρατός, όμως, μαζί με τον Dr. Megala, προσπαθούν να τον εναρμονίσουν με τη νέα του κατάσταση και να του ετοιμάσουν την νέα του ταυτότητα ως υπερήρωα, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι υπακούει στις εντολές του στρατηγού Eiling.

Δύο πράγματα με κέρδισαν σε αυτό το comic – πρώτα απ’ όλα, το αίσθημα της νοσταλγίας. Από τον τίτλο “Back To The Future”, στα τεστ τύπου Doctor Manhattan, και κυρίως στην ομοιότητα του τεύχους με το πρώτο του τρίτου volume, του 1986. Το δεύτερο και ίσως πιο σημαντικό στοιχείο είναι η τρόπον τινά παύση της δράσης, με παράλληλη εμβάθυνση στους χαρακτήρες, και το παλιάς σχολής, τουλάχιστον για τον ήρωα, status quo, που δίνει την αίσθηση ενός midseason finale, θα έλεγε κανείς. Είναι ένας θαυμαστός νέος κόσμος για τον Nate και για τους αναγνώστες, γεμάτος αγωνία για τη συνέχεια. Συμπληρωματικά, το artwork παραμένει σταθερά δυνατό, με τις αισθητικές αλλαγές στον Captain να θεμελιώνουν τη νέα αρχή για τον ίδιο.

Συνολικά, ένα αρκετά ενδιαφέρον τεύχος, που προετοιμάζει άρτια το επόμενο μισό του mini series.