Black Hammer Giant-Sized Annual

Μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στο σύμπαν του Black Hammer
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Black Hammer Giant-Sized Annual

WriterJeff LemireArtistsNate Powell, Matt Kindt, Dustin Nguyen, Ray Fawkes, Emi Lenox, Michael AllredPublisherDark Horse Comics

Στο πρώτο (από τα πολλά, ελπίζουμε) annual τεύχος του BLACK HAMMER, έχουμε μια σπονδυλωτή ιστορία. Ο Colonel Weird γίνεται μάρτυρας της γέννησης ενός περίεργου πλάσματος στην Para-Zone. Ακολουθώντας το μέσα στο χώρο και το χρόνο, βλέπει ότι στο παρελθόν όλοι οι κάτοικοι της φάρμας το έχουν αντιμετωπίσει, ακόμα και ο ίδιος.

Για άλλη μια φορά, στο BLACK HAMMER έχουμε συνδυασμούς. Εδώ, σε ένα “meta” πείραμα, έχουμε ταίριασμα backstory με διάφορα αφηγηματικά στιλ. Η ιστορία του Abraham Slam, σε σχέδιο Matt Kindt, έχει κάτι από τον ηρωισμό του Golden Age, ενώ αυτή της Golden Gail, σε σχέδιο Dustin Nguyen, είναι περισσότερο teen, όπως της ταιριάζει, και Silver Age.

Η ιστορία του Barbalien έχει το εκπληκτικό noir σχέδιο του Ray Fawkes και πραγματεύεται για άλλη μια φορά την ομοφυλοφιλία. Το κομμάτι της Madame Dragonfly, με τα μολύβια της Emi Lenox, δείχνει την αντίληψη που είχαν (και έχουν ακόμα;) οι υπόλοιποι χαρακτήρες για την ηρωίδα. Τέλος, στην ιστορία του Colonel, σε σχέδιο Michael Allred, έχουμε μια… weird συνάντηση του ήρωα με τον εαυτό του.

Πέρα από τα εναλλασσόμενα στιλ, νομίζω ότι το παρόν τεύχος δείχνει πόσο διαφορετικό θα ήταν το comic, αν δεν έκανε το σχέδιο ο Dean Ormston. Για παράδειγμα, η δουλειά του Ray Fawkes δε θα ταίριαζε στην Golden Age αισθητική του, ενώ ο Allred δε μου αρέσει κι έτσι δε θα το διάβαζα.

Χωρίς να προσφέρει κάτι το καινούργιο, το BLACK HAMMER GIANT-SIZED ANNUAL είναι μια πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα προσθήκη στο σύμπαν του.