Action Comics #975

Ποιος είναι ο μυστηριώδης Clark Kent;
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Action Comics #975

WritersDan Jurgens, Paul DiniArtistsDoug Mahnke, Ian ChurchillPublisherDC Comics

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του Rebirth και συγκεκριμένα της γωνιάς των τίτλων με τον Superman ήταν η ύπαρξη ενός δεύτερου Clark Kent, ο οποίος υπήρχε παράλληλα με τον Superman/Clark Kent που είχε καταφύγει από το δικό του σύμπαν του στο New 52 της DC.

Στο προηγούμενο μέρος του “Superman Reborn”, o μικρός Jon Kent εξαφανίστηκε μπροστά στα μάτια του πατέρα του, ο οποίος είναι σίγουρος ότι υπαίτιος είναι ο ψεύτικος Clark. Όταν έρχεται αντιμέτωπος με τον ψεύτικο Clark, μαθαίνουμε μαζί με τον Superman την αληθινή του ταυτότητα.

Το πρόβλημα με το τεύχος δεν εντοπίζεται τόσο στην αποκάλυψη του μυστηριώδους χαρακτήρα, όσο στον τρόπο που την αποκαλύπτει ο Dan Jurgens, καθώς είναι απότομος και η εμφάνιση των διαφόρων villains στα spreads του Doug Mahnke πιο πολύ αποπροσανατολίζει τον αναγνώστη, παρά ενισχύει την έκπληξη του. Στα θετικά της κύριας ιστορίας βρίσκεται το σχέδιο του Mahnke, ο οποίος καλείται να αποτυπώσει μια πλειάδα από αντιπάλους του Superman, με μεγάλη επιτυχία.

Την κύρια ιστορία συνοδεύει μια δευτερεύουσα, η οποία δείχνει τα πράγματα από την πλευρά του ψεύτικου Clark και μας εξηγεί πώς βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση. Ο Paul Dini μας δίνει τα κίνητρα για τις πράξεις του προσώπου πίσω από όλη την κατάσταση με τον ψεύτικο Clark, τον βλέπουμε να αλληλοεπιδρά με τον μικρό Jon και γινόμαστε μάρτυρες του π;vς συνδέεται με το ευρύτερο μυστήριο του Rebirth, στο επίκεντρο του οποίου είναι ο Superman.