Legion S01E05

“Chapter 5”
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Legion

Season/EpisodeS01E05 WritersNoah Hawley, Peter Calloway DirectorTim Mielants CastDan Stevens, Rachel Keller, Aubrey Plaza, Bill Irwin, Jeremie Harris NetworkFox

“David faces a new threat”. Αυτή θα μπορούσε να είναι περίληψη αυτού του επεισοδίου. Αυτές οι πέντε λέξεις περιγράφουν το επεισόδιο τέλεια.

Βέβαια, κάποιος που έχει δει το επεισόδιο θα σκεφτεί πως δεν είναι ο David αυτός που αντιμετωπίζει μία νέα απειλή, αλλά οι φίλοι του. Kαι αυτή η απειλή είναι ο ίδιος ο David. Αλλά είναι στα αλήθεια; Φυσικά και όχι. Είναι αυτό το τέρας, το οποίο ζει στο κεφάλι του David, όπως ισχυρίζεται ο Cary. Ή μήπως είναι μία από τις πολλές προσωπικότητές του; Τι συμβαίνει, τι είναι αληθινό, τι ψεύτικο;

Όλα αυτά τα ερωτήματα τίθενται περίτεχνα από αυτήν την προσθήκη στο saga του LEGION. Άλλη μία φορά, η σειρά επιστρέφει ακόμα πιο δυναμικά από πριν. Η τρέλα ξεχειλίζει σε κάθε σκηνή, η σκηνοθεσία είναι αψεγάδιαστη, η ηθοποιία το ίδιο. Η ατμόσφαιρα είναι φρικιαστική και εφιαλτική και κάνει ακόμη και τους θεατές να αμφισβητούν την δική τους ψυχολογική κατάσταση. Αυτό το επεισόδιο σε τρομοκρατεί πολύ περισσότερο από ότι θα σε τρομοκρατούσε μία σύγχρονη ταινία τρόμου. Είναι ένα 50λεπτο εφιαλτικό ταξίδι στον τρελό κόσμο που υπάρχει στο κεφάλι του David Haller, τον οποίο τον υποδύεται τέλεια ο Dan Stevens. Κάντε μία χάρη στον εαυτό σας και δείτε αυτή τη σειρά, δε θα το μετανιώσετε.