Inhumans vs. X-Men #6

Απογοητευτικό φινάλε
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Inhumans vs. X-Men #6

WritersCharles Soule, Jeff LemireArtistLeinil Francis YuPublisherMarvel Comics

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά για εμένα το INHUMANS vs. X-MEN ξεκίνησε ως το πιο ενδιαφέρον event της Marvel εδώ και αρκετό καιρό. Δυστυχώς, το τελευταίο τεύχος ήρθε για να γκρεμίσει τις – λίγες ομολογώ – ελπίδες που μπορεί να είχα ως αναγνώστης για το μέλλον των X-Men. Για τους Inhumans δεν ενδιαφέρομαι και τόσο και με αυτό εννοώ πως, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν ενδιαφέρομαι καθόλου.

Aπό άποψης σχεδίου, το τεύχος κινείται σε καλά επίπεδα, αν εξαιρέσει κανείς κάποιες αισθητικές αστοχίες, όπως αυτή της τελευταίας σελίδας, που νομίζω πως είναι για γέλια. Η αλήθεια, όμως, είναι πως τα αρνητικά υπερτερούν. Η επιλογή των δημιουργών να μετατρέψουν ένα βασικό χαρακτήρα της οικογένειας των μεταλλαγμένων σε μανιακό εξολοθρευτή Inhumans δε βγάζει κανένα νόημα, ενώ τα μέσα που χρησιμοποιεί, ειδικά για όσους δεν πάσχουν από άνοια – όπως θα εύχονταν η Marvel – και θυμούνται το “E Ιs For Extinction” του Grant Morrison, προκαλούν ένα κράμα θυμού και απογοήτευσης.

Από την άλλη, ο τρόπος με τον οποίο οι συγγραφείς ξεπετάνε εκκρεμότητες (βλέπε τον χειρισμό του τριγώνου Black Blot-Medusa-Human Torch) είναι στην καλύτερη επιπέδου κακού βραζιλιάνικου σίριαλ. Για να μη μιλήσω για το ότι όλο αυτό τελικά αποδεικνύεται πως ήταν μια παρεξήγηση, λόγω κακής συνεννόησης μεταξύ Beast και Inhumans.

Είμαι πλέον πεπεισμένος ότι το RESURRXION θα είναι το αντίθετο από αυτό που υποδηλώνει ο τίτλος του. Αρχίζω να σκέφτομαι πως ίσως η μόνη λύση για να σωθεί το franchise των X-Men είναι να πουλήσει η Marvel τα δικαιώματα των comics στη Fox. Πόσο χειρότερα να είναι;