Comicdom Con Athens 2017

Τρία νέα workshops στη μεγάλη γιορτή των comics!

Τρία ακόμη πολύ ενδιαφέροντα εργαστήρια, από τους Edward Ross, Δήμητρα Αδαμοπούλου και Vincenzo Balzano & Κ.Ι. Ζαχόπουλο, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες του φετινού φεστιβάλ!

Pop-Tales: Από Τα Παραμύθια Στα Comics
Vincenzo Balzano & Κ.Ι. Ζαχόπουλος
Σάββατο 8 Απριλίου, 13:00-13:50
Ελληνοαμερικανική Ένωση (Seminar Room 4ος)

Ένας φανταστικός κόσμος, που φαίνεται πως έχει αποκοιμηθεί για πάντα, ξυπνά στις ποπ ιστορίες του 21ου Αιώνα. Τα παραμυθικά μοτίβα παραλλάσσονται και εκσυγχρονίζονται από τα comics, ή τα τραβούν πίσω στο παρελθόν; Είναι η λαϊκή παράδοση και η ποπ κουλτούρα τόσο διαφορετικές μεταξύ τους; Πώς μπορεί ένας δημιουργός να βουτήξει μέσα τους, χωρίς να πνιγεί σε καμιά από τις δυο;

Στο συγκεκριμένο workshop, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν πώς η παράδοση επηρεάζει την ποπ κουλτούρα και πώς η δεύτερη ανανεώνει την πρώτη, μέσα από τα μάτια ενός σχεδιαστή (Vincenzo Balzano) και ενός σεναριογράφου (Κ.Ι. Ζαχόπουλος).

Ταινιοκριτική Σε Comics!
Edward Ross
Κυριακή 9 Απριλίου, 13:00-13:50
Ελληνοαμερικανική Ένωση (Seminar Room 4ος)

Οταν μιλάμε για τη σχέση των comics με τον κινηματογράφο, οι περισσότεροι σκέφτονται τις δημοφιλείς μεταφορές των υπερηρώων στη μεγάλη οθόνη, ή ενίοτε τα comic adapations γνωστών κινηματογραφικών franchise. Γιατί, όμως, να μη χρησιμοποιηθεί το Μέσο των comics ως δίαυλος επικοινωνίας της κριτικής για ένα φίλμ;

Μοιράσου τη γνώμη σου για τις καλύτερες (ή τις χειρότερες) ταινίες που είδες, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα των comics. Ο Edward Ross, δημιουργός του “FILMISH: ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ θα σου δείξει πως!

Intuos Comic: Bring Your Stories To Life
Δήμητρα Αδαμοπούλου
Κυριακή 9 Απριλίου, 16:00-16:50
Ελληνοαμερικανική Ένωση (Seminar Room 4ος)

Θέλετε οι χαρακτήρες που δημιουργείτε να ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες; Η Intuos Comic είναι ο ιδανικός σας παρτενέρ! Χρησιμοποιήστε αυτή την εύχρηστη ταμπλέτα για να σχεδιάσετε και να μελανώσετε, να τελειοποιήσετε τη δουλειά σας με ψηφιακό editing και εφέ, ή να ετοιμάσετε layouts για μια σελίδα ή ένα βιβλίο. Η Intuos Comic συνδυάζει την ελευθερία του μελανιού με την ευκολία της ψηφιακής τεχνολογίας!

Η δημοφιλής δημιουργός comics Δήμητρα Αδαμοπούλου, σας δείχνει πως να χρησιμοποιείτε την εξαιρετική αυτή ταμπλέτα, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητές της, με στόχο το καλύτερο δυνατό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα!

Στο τέλος του εργαστηρίου, θα κληρωθούν τρεις ταμπλέτες για τρεις τυχερούς συμμετέχοντες!

Για να εγγραφείτε, στείλτε mail με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας, καθώς και τον τίτλο του workshop που σας ενδιαφέρει, στο workshops@comicdom-con.gr