Shade, The Changing Girl #6

90s σουρεαλισμός και εφηβικά δράματα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Shade, The Changing Girl #6

WriterCecil CastellucciArtistMarley ZarconePublisherDC Comics (Young Animal)

Η Megan έχει επιστρέψει για τα καλά ως σατανικό πνεύμα και διεκδικεί το σώμα της και την τυραννία πάνω στον περίγυρό της, αλλά η Shade, φοβούμενη για τη ζωή της, αλλά και το καλώς έχειν των γύρω της, αρνείται να παραδώσει τα ηνία.

Η τρέχουσα ιστορία της σαπουνόπερας SHADE, THE CHANGING GIRL έρχεται σε ένα τέλος, στο τεύχος #6. Οι χαρακτήρες παρουσιάζονται πιο απλοϊκοί εδώ από ότι σε προηγούμενα τεύχη, οι καλοί είναι καλοί-καλοί και τα geeks είναι αυτό και τίποτα άλλο, ενώ η Megan (ή το “φάντασμα” αυτής) είναι στα όρια του criminal mastermind, χωρίς καμία δικαιολογία και χωρίς κανένα βάθος. Παρ’ όλα αυτά, το τεύχος είναι ικανοποιητικό και δεν αποτρέπει σε καμία περίπτωση τον αναγνώστη από την όποια συνέχεια.

Το artwork και σε αυτό το τεύχος είναι όμορφο και χρωματιστό, αρκετά ενδιαφέρον και σουρεαλιστικό. Το εξώφυλλο της Becky Cloonan είναι μάλλον από τους βασικότερους λόγους για να ασχολείσαι με τον τίτλο.

Δυστυχώς, η side ιστορία, στην οποία μας είχαν καλομάθει στα προηγούμενα τεύχη, έλειπε εντελώς από το τεύχος #6.