Hal Jordan And The Green Lantern Corps #16

Πιο απογοητευτικό και από την ταινία
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Hal Jordan And The Green Lantern Corps #16

WriterRobert VendittiArtistsRafa Sandoval, Jordi TarrogonaPublisherDC Comics

Ενώ ο Hal Jordan και ο Kyle Rayner ψάχνουν να βρουν τον Saint Walker, η αναζήτηση για τους αποστάτες του Sinestro Corps συνεχίζεται. Ο Guy Gardner έχει πάρει πολύ πατριωτικά την αποστολή του, αποφασίζοντας να παραβεί τις εντολές του Stewart και να καταδιώξει τον Arkillo, το δεξί χέρι του Sinestro. Τελικά, οι δυο τους εμπλέκονται σε μια αδυσώπητη σύγκρουση, χωρίς τα power rings τους. Θα καταφέρει όμως ο Gardner να κερδίσει τον θηριώδη εχθρό του;

Για να σας απαλλάξω από την αγωνία σας, ναι, ο Gardner θα τα καταφέρει. Και κάπου εδώ βρίσκεται το βασικό μου πρόβλημα με το τεύχος: η έλλειψη ρεαλισμού. Καταλαβαίνω ότι προφανώς ο Guy έχει μια στοιχειώδη εμπειρία, όσον αφορά στη μάχη σώμα με σώμα, αλλά και πάλι μου φαίνεται απίθανο να μπορεί να αναμετρηθεί με τον Arkillo, ο οποίος είναι κλάσεις ανώτερος, όσον αφορά στην φυσική δύναμη. Αν και τα flashbacks κατά την διάρκεια της μάχης τους είναι αρκετά ωραία, θα προτιμούσα ο Guy να κέρδιζε χάρη στην πονηριά του και όχι λόγω της τεμπέλικης δικαιολογίας ότι “με την επιμονή και την θέληση μπορείς να καταφέρεις τα πάντα”. (Και ο Jason Todd επιστράτευσε όλη τη θέλησή του για να βρει τη μητέρα του, αλλά όλοι ξέρουμε που κατέληξε αυτή η ιστορία.)

Με λίγα λόγια, το τεύχος έδωσε πολλές υποσχέσεις, χωρίς όμως να τις υλοποιήσει. Αν θέλετε να διαβάσετε κάτι για να σκοτώσετε την ώρα σας, είναι OK. Αν ψάχνετε, όμως, μια επική ιστορία ή έστω μια αξιοπρεπή μάχη μεταξύ καλού και κακού, σίγουρα δεν θα ικανοποιηθείτε.