Trailer Για Νέα Ταινία Death Note

Το πρώτο teaser για τη μεταφορά του Netflix είναι εδώ

Κατά πάσα πιθανότητα, κανείς δεν το ζήτησε. Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που το πρωτότυπο είναι τόσο καλό και αγαπητό από το κοινό, που δεν έχει ανάγκη από μια νέα ματιά. Και σίγουρα η ιαπωνική αισθητική του, δε χρειαζόταν μια αμερικανοποίηση. Ο λόγος για το αμερικανικό remake του ιαπωνικού mangaκαι anime DEATH NOTE.

Το Netflix ξεκίνησε και υλοποίησε το project και, έτσι στα ξαφνικά, κυκλοφόρησε και το πρώτο trailer. Παραδόξως, αν λάβει κανείς υπόψη του όλα όσα προ ανέφερα, το trailer μας δείχνει ένα πολύ άρτιο αποτέλεσμα. Είναι σκοτεινό, ατμοσφαιρικό και φαίνεται να μην έχει προδώσει την αίγλη του original υλικού. Πράγμα δύσκολο, καθώς από τις απόπειρες που έχουμε δει να μεταφερθεί κάτι από την ασιατική κουλτούρα στον αμερικάνικο κινηματογράφο, λίγες ξεχωρίζουν θετικά. Στα plus του όλου πονήματος είναι πως τον ρόλο του Ryuk θα τον ενσαρκώσει ο William Dafoe.
Στα αρνητικά είναι η επιλογή του πρωταγωνιστή. Σε ερμηνευτικό επίπεδο θα τον δούμε όταν η σειρά ξεκινήσει, αλλά στο οπτικό κομμάτι δεν θυμίζει σε τίποτα τον πρωταγωνιστή του manga και υποφέρει από μια λανθάνουσα αντίληψη που έχει η Αμερική για το πώς μοιάζουν οι Ιάπωνες ήρωες.

Η ταινία θα προβληθεί στο Netflix στις 25 Αυγούστου.