The Wild Storm #2

Παραπάνω από ικανοποιητική συνέχεια
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Wild Storm #2

WriterWarren EllisArtistJon Davis-HuntPublisherDC Comics

Η Angela Spica βρίσκει καταφύγιο σε μια εγκαταλελειμμένη στρατιωτική βάση, μετά το υπερηρωικό της ντεμπούτο στο προηγούμενο τεύχος. Εν τω μεταξύ, καθεμία από τις τρεις οργανώσεις που ανταγωνίζονται για τον παρασκηνιακό έλεγχο του κόσμου βρίσκονται σε έναν αγώνα δρόμου, για να βρουν πληροφορίες για την Angela και να την εντοπίσουν πριν από τους άλλους. Όλα δείχνουν ότι η συνέχεια θα είναι εκρηκτική, με τους πράκτορες των τριών οργανώσεων να έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο.

Το παρόν τεύχος, όπως και το προηγούμενο, επικεντρώνεται στο world-building και την ανάπτυξη των χαρακτήρων. Αυτό οδηγεί σε αργή εξέλιξη και απουσία δράσης, αλλά η ικανή δημιουργική ομάδα αποζημιώνει και με το παραπάνω!

Ο Warren Ellis κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, να γράφει χαρακτήρες που είναι the coolest of the cool, και ταυτόχρονα δίνει στον καθένα τους ξεχωριστή φωνή. Παρότι δίνονται πολλές πληροφορίες στον αναγνώστη, αυτό γίνεται έντεχνα, με καλοδουλεμένους διαλόγους και χωρίς κραυγαλέο exposition, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Στο εικαστικό κομμάτι, o Jon Davis-Hunt αποδεικνύεται ιδανικός για τη σειρά. Στην εναρκτήρια σκηνή, στις πέντε πρώτες σελίδες του τεύχους, δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου κείμενο, κάτι που αντισταθμίζεται από το πλούσιο σε λεπτομέρειες σχέδιο, που αναλαμβάνει αποκλειστικά την εξιστόρηση. Το σχέδιο κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη καθ’ όλη τη διάρκεια του τεύχους, χάρη στην εκφραστικότητα των προσώπων του Jon Davis-Hunt, παρότι στο μεγαλύτερο μέρος έχουμε χαρακτήρες απλά να συζητάνε.

Το THE WILD STORM #2, παρότι αργό, υπόσχεται δράση στο μέλλον της σειράς και είναι μια παραπάνω από ικανοποιητική συνέχεια στο εγχείρημα του Ellis να επανασυστήσει τους χαρακτήρες της WildStorm.