Arrow S05E17

Kapiushon
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Arrow

Season/EpisodeS05E17 WritersMarc Guggenheim, Greg Berlanti, Andrew Kreisberg, Brian Ford Sullivan, Emilio Ortega Aldrich DirectorKevin Tancharoen CastStephen Amell, Josh Segarra, Madison McLaughlin, Emily Bett Rickards, Echo Kellum, John Barrowman, David Nykl NetworkThe CW

Τα πράγματα είναι δύσκολα για την Team Arrow. Ο Oliver αναγκάστηκε να κηρύξει καταζητούμενο τον Green Arrow, η μοναδική ελπίδα να σταματήσουν, με ψυχολογικά μέσα, τον Adrian Chase (a.k.a. Prometheus) εξανεμίστηκε, και τώρα ο Adrian κρατάει αιχμάλωτο τον Oliver.

Για τις ανάγκες του επεισοδίου, η πλοκή του παρόντος πήρε μικρότερο χρόνο και το περισσότερο screen time αφιερώθηκε στο flashback, όπου βλέπουμε τον Oliver, τον Anatoly και την Bratva, να προσπαθούν να αποτρέψουν την ολοκλήρωση του σχεδίου του Kovar. Έπειτα από τη συμβουλή της Talia, βλέπουμε τον Oliver να χρησιμοποιεί το “τέρας” μέσα του. Μπορούμε να πούμε ότι σε αυτό σημείο μεταμορφώθηκε στον ψυχρό εκτελεστή που συναντάμε στην αρχή της σειράς.

Φυσικά, δεν θα ήταν επεισόδιο ARROW, αν το παρελθόν δεν συνδεόταν με το παρόν και αυτό ακριβώς γίνεται, όσο ο Adrian βασανίζει σωματικά και, κυρίως, ψυχικά τον Oliver, μέχρι να πάρει αυτό που θέλει. Ένα μυστικό του.

Όλες οι αποφάσεις που πάρθηκαν στο επεισόδιο, λειτουργούν. Το flashback έχει φτάσει στην κλιμάκωσή του και μας αποκαλύπτει το τελευταίο λιθαράκι στη μεταμόρφωση του Oliver, η απουσία της υπόλοιπης Team Arrow μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε στη μάχη μεταξύ Ollie και Adrian, η οποία έχει αποκτήσει πιο ψυχολογική βάση. Σκοπός του Adrian είναι να καταστρέψει τα πάντα γύρω από τον Green Arrow, έπειτα τον ίδιο, και στο τέλος να τον σκοτώσει. Φαίνεται να έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό τα πρώτα δύο, οπότε μένει να δούμε πόσο πιο απελπισμένος θα γίνει ο Ollie στην προσπάθεια του να τον κερδίσει.