Batman #19

Bane of your life
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman #19

WriterTom KingArtistDavid FinchPublisherDC Comics

Μετά τα γεγονότα του τελευταίου τεύχους, ο Bane ακολουθεί τον Batman, μέσα από τον λαβύρινθο του Arkham Asylum. Στην προσπάθεια του να τον αντιμετωπίσει ξανά, ισοπεδώνει (τις περισσότερες φορές κυριολεκτικά!) ένα μεγάλο ποσοστό από το πλούσιο rogues gallery του Dark Knight, με τον τελευταίο και τον αναγνώστη να προετοιμάζονται για το τελικό showdown μεταξύ των δύο αντιπάλων.

Σε αυτό το τεύχος, ο Bane είναι πρωταγωνιστής και ο Tom King επιλέγει ένα ταιριαστό περιβάλλον για να επισημάνει τις διαφορές και τις ομοιότητες του χαρακτήρα με τον Batman. Η ισορροπία με το προηγούμενο arc “I Am Suicide” είναι πολύ έξυπνα δοσμένη – ο Bane ήταν έτοιμος να αποστραφεί από τον εγκληματικό του βίο και να βρει τη γαλήνη που πάντοτε αναζητούσε, αλλά ο Caped Crusader τον ανάγκασε να βγει στην επιφάνεια, γεγονός που προσδίδει τραγικότητα στον διάσημο villain. Συνδυαστικά, ο King, μέσα από δυνατό διάλογο και θεατρική αφήγηση, δια στόματος Maxie Zeus, στήνει υπέροχα την τελική σκηνή και την αγωνία για το πολυαναμενόμενο finale.

Για άλλη μια φορά, το σχέδιο του Finch εντυπωσιάζει, ήδη από το υπέροχο εξώφυλλο. Τόσο σε σημεία έντονης δράσης όσο και σε στατικά panels, το σκοτεινό και ρεαλιστικό artwork του προσαρμόζεται για να εκθειάσει την υπερβολή και το προσωπικό στοιχείο του κάθε χαρακτήρα.

Μπορεί το “I Am Bane” να μη χρειαζόταν πέντε ολόκληρα κεφάλαια για να γραφτεί, αλλά το BATMAN #19 ήταν σίγουρα ένα απολαυστικό τεύχος.