Action Comics #976

Superman Returns!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Action Comics #976

WriterDan JurgensArtistDoug MahnkePublisherDC Comics

Στο τελευταίο μέρος του “Superman Reborn”, ο Dan Jurgens πολύ έξυπνα, αν και λίγο ατσούμπαλα, αποκαλύπτει το μυστήριο που καλύπτει όλο το arc. Εν τέλει, οι New 52 και Post-Rebirth εκδόσεις του Superman και της Lois, ήταν δύο μέρη, το κόκκινο και το μπλε αντίστοιχα, ενός συνόλου – των post-Crisis εαυτών τους. Ο Jon, με την ακούσια βοήθεια του Mr Mxyzptlk, καταφέρνει να επαναφέρει τους γονείς του, σε αυτήν την πρότερη κατάστασή τους, και να ενώσει τις προυπάρχουσες ιστορίες σε μια, ενώ ο Mr. Oz αναμένει την εξέλιξη των γεγονότων.

Ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα. Το artwork των Mahnke και Quintana, σε σχέδιο και χρώματα, είναι, για άλλη μια φορά, πολύ υψηλού επιπέδου. Τα εκφραστικά πρόσωπα και οι ρεαλιστικές απεικονίσεις, παντρεύονται με την εκρηκτική κόκκινη και μπλε παλέτα, ενώ το panel που παρουσιάζει καρέ-καρέ την ιστορία του Superman, εντυπωσιάζει, τόσο ως εικόνα, αλλά και ως μέσο αφήγησης. Από άποψη σεναρίου, η μάχη του Jon να ξαναβρεί τους γονείς του, προσθέτει ένα δράμα στον χαρακτήρα, και σε συνδυασμό με τις λεπτές διαφορές των δυο Supermen, στον τρόπο προσέγγισης και συμπεριφοράς, δείχνει την έμφαση που δίνει ο Jurgens στους χαρακτήρες του comic.

Και παρ’ όλη την ελαφρώς μπερδεμένη και ασαφή εξέλιξη της πλοκής, το αποτέλεσμα είναι που ξεχωρίζει ηχηρά – οι Lois και Superman, όπως τους γνωρίζαμε τόσα χρόνια, επέστρεψαν (ελπίζω για τα καλά!), δίνοντας στους fans, ειδικά τους πιο παλιούς, το φινάλε που πραγματικά περίμεναν, εδώ και καιρό.