Comicdom Con Athens 2017

Panels και debates προστίθενται στο πρόγραμμα

Οι ημέρες πλησιάζουν και το πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2017 έχει πάρει την τελική του μορφή! Το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απριλίου, προστίθενται δύο ακόμη panels και δύο debates!

Debate – Κλισέ Στα Comics
Σάββατο 8/4, 19:00 – 20:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Seminar Room 6ος

Το αγαπημένο μας Μέσο έχει εξελιχθεί τις τελευταίες δεκαετίες, τόσο στον αφηγηματικό όσο και στον τεχνικό τομέα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι κάποια comics δεν πέφτουν στις συχνές παγίδες των κλισέ! Και ενώ κάποιοι τα κατηγορούν, κάποιοι άλλοι τα θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι της αφήγησης.
Το θέμα είναι, βέβαια, αν όλα τα κλισέ είναι άξια καταδίκης, ή αν μπορεί κάποιος να τα υπερασπιστεί όλα! Δύο λάτρεις των comics θα αναλάβουν τυχαία να υπερασπιστούν, ή να απορρίψουν, διαφορετικά κλισέ, σε ένα καθοριστικό (και απόλυτα… κλισέ) debate με αντίπαλο το χρόνο!

Συμμετέχουν: Γιώργος Ξύδης (συντάκτης Comicdom.gr), Θωμάς Παπαδημητρόπουλος (αρχισυντάκτης Comicdom.gr).

Συντονισμός: Δημήτρης Σακαρίδης

 

Debate: Alan Moore Vs. Grant Morrison
Σάββατο 8/4, 20:15 – 21:15
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Seminar Room 6ος

Δύο από τους σημαντικότερους συγγραφείς στην Ιστορία του Μέσου, οι Alan Moore και Grant Morrison, μας έχουν χαρίσει αριστουργήματα που δεν μπορούν να μετρηθούν στα δάχτυλα ενός ανθρώπου! Τα κοινά τους είναι πολλά – οι διαφορές τους, όμως, είναι ακόμη περισσότερες!
Και τελικά, το βάρος της σύγκρισης και της ανάδειξης του καλύτερου εκ των δύο, πέφτει στους ώμους ενός πιστού της Εκκλησίας του Moore και ενός ζηλωτή της σέχτας του Morrison.

Ποιός θα επικρατήσει;

Συμμετέχουν: Αριστείδης Κώτσης (συντάκτης Comicdom.gr), Δημήτρης Σακαρίδης (αρχισυντάκτης Comicdom.gr)

Συντονισμός: Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

 

Panel: Η Επικαιρότητα Mέσα Από Τις Σελίδες Των Comics
Κυριακή 9/4, 14:45 – 16:00
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Auditorium

Η επικαιρότητα βρίσκει πάντα τον τρόπο να τρυπώσει μέσα στις σελίδες των comics. Είναι, όμως, αυτά το κατάλληλο Μέσο για να την αποτυπώσουν; Άλλοτε αποτελεί έμπνευση για τις ιστορίες και άλλοτε προσφέρει ένα πλαίσιο, μέσα στο οποίο εξελίσσονται.

Τέσσερις δημιουργοί θα μιλήσουν για το κατά πόσο είναι απαραίτητη και καλοδεχούμενη η παρουσία της επικαιρότητας στις σελίδες των comics.

Συμμετέχουν: Σπύρος Δερβενιώτης, Πάνος Ζάχαρης, Γιώργος Μελισσαρόπουλος, Αλέξια Οθωναίου

Συντονισμός: Αριστείδης Κώτσης

Comics Για Παιδιά Και Παιδικά Comics
Κυριακή 9/4, 18:15 – 19:45
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Auditorium

Τα comics παίρνουν σιγά-σιγά τη θέση που τους αξίζει στη συνείδηση πολλών, τόσο ως εκπαιδευτικό εργαλείο όσο και ως ιδανική μορφή ψυχαγωγίας για τα παιδιά κάθε ηλικίας.
Τέσσερις δημιουργοί μιλούν για τα comics που αγάπησαν ως παιδιά, αλλά και τα comics που μπορούν να κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν το Μέσο. Τί διαφορετικό πρέπει να έχει ένα comic που απευθύνεται σε παιδιά; Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν comics για αυτά;

Συμμετέχουν: Δήμητρα Αδαμοπούλου, Τόμεκ Γιοβάνης, Δημήτρης Κάσδαγλης, Πέτρος Χριστούλιας

Συντονισμός: Βασιλεία Βαξεβάνη