Haikyu!! Vol. 9

Oι αλλαγές έρχονται στο επόμενο...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Haikyu!! Vol. 9

Writer/ArtistHaruichi FurudatePublisherViz Media

Το Karasuno έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε ένα προπονητικό camp, ωστόσο, για να πάει κάποιο μέλος της ομάδας, θα πρέπει να περάσει όλα τα μαθήματα των επερχόμενων εξετάσεων, κάτι που είναι αρκετά αμφίβολο, κυρίως για τους Kageyama και Hinata. Επιπλέον, η ομάδα αποκτά δοκιμαστικά μια νέα manager, η οποία έχει όρεξη για δουλειά, αλλά είναι διαρκώς αγχωμένη! Τέλος, μέσω του camp, το Karasuno πρέπει να αποφασίσει την πορεία που θα ακολουθήσει: θα μείνει σε αρκετά καλό σταθερό επίπεδο ή θα τα ρισκάρει όλα προσπαθώντας να εξελιχθεί;

Μεγάλο μέρος του συγκεκριμένου volume ασχολείται με τις εξετάσεις και με την καινούρια manager, κάτι που δε με ενθουσίασε ιδιαίτερα, οφείλω να ομολογήσω. Ήταν ευχάριστο και είχε αρκετές αστείες στιγμές, αλλά περίμενα μετά την ήττα από τo Aoba Johsa, αλλά και την δύσκολη απόφαση των τριτοετών μαθητών να συνεχίσουν στην ομάδα (στο Vol. 8), περίμενα να δω αλλαγές στην ομάδα, να αναθεωρηθούν οι στόχοι της και να υπάρξει κάποια δραματική εξέλιξη. Αλλά αυτά τα αναμένουμε στο επόμενο volume, από ό,τι φαίνεται. Αυτό που μου άρεσε αρκετά ήταν η προσπάθεια του Hinata να αλλάξει και να γίνει ο άσος της ομάδας. Μπορεί ακόμη να φαίνεται πως δυσκολεύει την ομάδα, αλλά θέλω να δω πώς θα καταφέρει να αλλάξει τον ρόλο του. Τέλος, το σχέδιο του Haruichi Furudate βελτιώνεται σταθερά και απεικονίζει όλο και πιο φυσικά τους χαρακτήρες, κάτι που βελτιώνει αισθητά την ποιότητα του manga.