Batgirl #9

Φοβού τον πεθερό!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batgirl #9

WriterHope LarsonArtistChristian WildgoosePublisherDC Comics

Αν και δεν ήμουν ποτέ μεγάλος fan της Batgirl, το πιο πρόσφατο storyline μου τράβηξε την προσοχή, κυρίως λόγω του ασυνήθιστου concept του – ποιος το περίμενε ότι ο Penguin θα είχε παιδί; Στο BATGIRL #9, λοιπόν, βλέπουμε την Barbara να καταβάλει γενναίες προσπάθειες να χωρέσει στην καθημερινότητά της, τις αυξανόμενες υποχρεώσεις της, τους φίλους της και τον αγώνα κατά του εγκλήματος, ενώ παράλληλα η σχέση της με τον Ethan Cobblepot, τον γιο του Penguin, συνεχίζει να ανθίζει.

Στο ένατο τεύχος, η Hope Larson επικεντρώνεται περισσότερο στην καθημερινή ζωή της Barbara Gordon, παρά στο alter ego της, εξανθρωπίζοντας πλήρως την ηρωίδα, μέσα από την αγχωτική καθημερινότητα στην οποία ζει. Παρά την έλλειψη δράσης, η ιστορία δεν καταντά βαρετή, χάρη στους ενδιαφέροντες χαρακτήρες, το ανάλαφρο κλίμα, αλλά το σχέδιο του ταλαντούχου Christian Wildgoose, το οποίο δεν ήταν ιδιαίτερα λεπτομερές, αλλά συνόδευε άρτια την ιδιομορφία της αφήγησης της Larson. Ιδιαίτερα εύστοχη, τέλος, είναι και η κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις αμέτρητες εφαρμογές και το διαδίκτυο, τα οποία πλέον κυριαρχούν στη ζωή του καθημερινού ανθρώπου του 21ου Αιώνα.

Με λίγα λόγια, το BATGIRL #9 ήταν ένα ευχάριστο και ανάλαφρο comic, χωρίς πολλές δραματικές αποκαλύψεις και καταστροφικές αναμετρήσεις ηρώων και κακών. Αν θέλετε να απομακρυνθείτε λίγο από τα έντονα και περίπλοκα storylines των διαφόρων μεγάλων events, είναι ό,τι πρέπει!