Adam Strange/Future Quest Annual #1

Εξαιρετικά ατελές

Αποτελώντας  μέρος του crossover “Future Quest”, το ADAM STRANGE/FUTURE QUEST ANNUAL #1 παρουσιάζει το ταξίδι του Adam Strange της DC στον κόσμο της Hanna-Barbera. Είναι, όμως, ένα ακόμη ανούσιο crossover, ή κάτι περισσότερο;

Με το DEATH OF HAWKMAN να έχει ολοκληρωθεί πια, ο Adam Strange ακολουθεί μια τελείως διαφορετική πορεία από αυτή του mini series, έχοντας τηλεμεταφερθεί στην Lost Valley, χωρίς να θυμάται καν ποιος είναι. Εκεί, γνωρίζει τον Jonny Quest, τον Hadji, τον πράκτορα Race και τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές της σειράς JONNY QUEST, η οποία προβλήθηκε στα 60s. Οι κεντρικοί ήρωες προσπαθούν να βοηθήσουν τον Strange να θυμηθεί ποιος είναι, να επιστρέψει στον κόσμο του, αλλά και να σταματήσουν όλοι μαζί μια ξεχασμένη απειλή.

Η υπόθεση του τεύχους ήταν απλοϊκή και, δυστυχώς, αρκετά βαρετή. Η έλλειψη δράσης και η απουσία ανάπτυξης των χαρακτήρων, ήταν τα δύο πιο εμφανή προβλήματα. Επιπλέον, όσοι δεν έχουν διαβάσει το DEATH OF HAWKMAN και δεν είναι γνώστες του σύμπαντος του Jonny Quest, σίγουρα θα ξενιστούν, καθώς υπάρχουν υπερβολικά πολλοί χαρακτήρες και περιττές αναφορές, που αποπροσανατολίζουν εύκολα τους μη γνώστες.

Βέβαια, κάποιος θα μπορούσε να αντιτείνει ότι δεν υπάρχει λόγος να το διαβάσεις, αν δεν είσαι fan των δυο franchises – και ναι, θα είχε δίκιο. Ακόμη, όμως, και αν ο αναγνώστης είναι ειδικός όσον αφορά στον Adam Strange και τον Jonny Quest, το comic είναι εξαιρετικά αδύναμο ως crossover, κυρίως λόγω των λίγων σελίδων. Ένα καλό crossover πρέπει να έχει ενδιαφέρουσα πλοκή, να τονίζει τις διαφορές μεταξύ των ηρώων που συναντούνται για πρώτη φορά, και να μας δείχνει το πώς, τελικά, αυτοί οι τόσο διαφορετικοί χαρακτήρες συνεργάζονται για να ξεπεράσουν ένα πρόβλημα, ή για να αντιμετωπίσουν μια απειλή. Εδώ, δεν είδαμε τίποτα από αυτά! Όταν ο Adam Strange φεύγει, τελικά, για τον κόσμο του, το πιθανότερο είναι να ξεχάσει τα ονόματα του Jonny, του Dr. Quest και των υπολοίπων, σε καμιά εβδομάδα.

Adam Strange Future Quest Annual 1

Το εικαστικό κομμάτι ήταν το μόνο μέρος του annual το οποίο δεν με ενόχλησε. Οι χαρακτήρες δεν ήταν λεπτομερώς σχεδιασμένοι και τα χρώματα ήταν υπερβολικά φωτεινά για τα γούστα μου, αλλά το συγκεκριμένο στιλ κατάφερε να αποδώσει πολύ ωραία την αίσθηση της νοσταλγίας. Ακόμη και αν δεν είχες ιδέα, δηλαδή, ποιος είναι ο Jonny Quest, καταλαβαίνεις αμέσως ότι η σειρά προβλήθηκε σίγουρα πριν από αρκετό καιρό.

Εν κατακλείδι, πιστεύω ότι θα ήταν συνετό να αποφύγετε το ADAM STRANGE/FUTURE QUEST ANNUAL #1, καθώς δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να σας προσφέρει. Ομολογουμένως, δεν ήμουν fan του JONNY QUEST, καθώς η αισθητική της σειράς είναι πολύ μακριά από αυτήν της δεκαετίας στην οποία μεγάλωσα, αλλά δεν θεωρώ ότι θα ενθουσιάσει ακόμη και όσους έβλεπαν το cartoon. Αν και το DEATH OF HAWKMAN  ήταν αρκετά χλιαρό, το μέλλον μοιάζει να είναι ακόμη χειρότερο για τον Adam Strange…