Black Cloud #1

Μαγικοί κόσμοι και χαρακτήρες...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Black Cloud #1

WritersIvan Brandon, Jason LatourArtistGreg HinklePublisherImage Comics

Δημιουργημένο από τον Ivan Brandon (γνωστό από το Wolverine) και τον Jason Latour, το Black Cloud #1 είναι ένα εκπληκτικό παράδειγμα για την σημασία των ιστοριών και τον διηγήσεων μέσα στην κοινωνία. Η Zelda Barrett, η πρωταγωνίστρια της ιστορίας, παρουσιάζει το χρονικό ενός κόσμου ονείρων, όπου η σκέψη και η αντίληψη είναι πολύ πιο δυνατές από ότι στον δικό μας. Οι Greg Hinkle και Matt Wilson συνεισφέρουν αισθητικά με το καλλιτεχνικό τους ταλέντο στην δημιουργία των διαστάσεων αυτού του κόσμου υλοποιόντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Οι δημιουργοί τοποθετούν την ιστορία ανάμεσα σε δύο κόσμους: στον κόσμο της Zelda και στην Νέα Υόρκη. Μέσα από αυτούς τους κόσμους εξερευνούν την πλοκή και την σημασία του αφηγητή από την οπτική γωνία του ανθρωπομορφισμού και της δύναμης του ονόματος.

Στην καλλιτεχνική πλευρά, ο Hinkle εναλλάσσετε ομαλότατα ανάμεσα στην φαντασία και στην σύγχρονη αστική κοινωνία, καλωσορίζοντάς μας στο τεύχος με μια σκηνή που απεικονίζει αρχαίες και μυθικές διαδράσεις μεταξύ αφηγητών και ζώων.

Συνολικά το Black Cloud #1, εγκαθιδρύει κόσμους και χαρακτήρες που είναι μαγευτικοί, πνευματώδης και τοποθετούν τον αναγνώστη σε μέρη που δεν έχει συνηθίσει να πηγαίνει. Όσοι fans των ιστοριών του Neil Gaiman σπεύστε άμεσα.