Agents Of S.H.I.E.L.D. S04E17

Identity And Change
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Agents Of S.H.I.E.L.D.

Season/EpisodeS04E17 WritersJoss Whedon, Jed Whedon, Maurissa Tancharoen, George Kitson DirectorGarry A. Brown CastClark Gregg, Chloe Bennet, Ming-Na Wen, Brett Dalton, Iain De Caestecker, Elizabeth Henstridge, Mallory Jansen, Henry Simmons, Jason O'Mara, John Hannah NetworkABC

Οι ήρωές μας είναι παγιδευμένοι στην εικονική πραγματικότητα του Framework, στην οποία η Hydra είναι κυρίαρχος ενός διεστραμμένου και καταπιεσμένου κόσμου και στην κορυφή της Hydra είναι η Madame Hydra, a.k.a. AIDA, και ο Doctor aka Fitz, με τον οποίο έχει δεσμό.

Η Jemma συναντά την αντίσταση και προσπαθεί να αντιστρέψει την όλη κατάσταση και να σώσει τους φίλους της, συναντώντας τον Radcliffe, ενώ η θέση της Daisy, ως πράκτορας της Hydra, την φέρνει απέναντι στην εναλλακτική εκδοχή του Mack.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις “what if” ιστορίες, είναι να βλέπουμε διαφορετικές εκδοχές των χαρακτήρων που αγαπάμε, πώς θα άλλαζαν αν είχαν βιώσει κάτι διαφορετικά και ούτω καθεξής. Η πιο μεγάλη και σοκαριστική αλλαγή είναι αυτή του Fitz. Ένας σαδιστής επιστήμονας, που θα έκανε τα πάντα για την γυναίκα της “ζωής” του και που οι πράξεις του θυμίζουν τρομακτικά αυτές του Whitehall της δεύτερη σεζόν, είναι σχεδόν σπαραξικάρδιο να τον βλέπουμε ως έναν από τους πιο σατανικούς χαρακτήρες της σειράς και να μη θυμάται την Jemma.

Επιπλέον, οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι φαν του Ward και του Brett Dalton και μου αρέσει η “επιμονή” των παραγωγών να τον επαναφέρουν σε διαφορετικούς ρόλους. Η πίστη του στην S.H.I.E.L.D. είναι μια ωραία αντανάκλαση των γεγονότων του πραγματικού κόσμου και θα ήθελα να τον δω να σώζεται κάπως από το Framework και να μεταφερόταν στην πραγματικότητα, αν υπάρξει πέμπτη σεζόν. Θα είναι μία ακόμη δυναμική προσθήκη στο cast, που θα ταρακουνούσε τη δυναμική του γκρουπ στο μέλλον (θα υπάρξουν, βέβαια, αρκετές τέτοιες, λόγω των όσων συμβαίνουν σε αυτό το arc).