Giant Killing Volume 1

Ιδανικό για όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Giant Killing Volume 1

WriterMasaya TsunamotoArtistTsujitomoPublisherKodansha Comics

Η East Tokyo United (ETU) έχει βρεθεί, τα τελευταία χρόνια, να παλεύει για την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία, με τους μαινόμενους οπαδούς της να την εγκαταλείπουν σιγά-σιγά. Ο μόνος που μπορεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση φαίνεται να είναι ο νέος προπονητής, Takeshi Tatsumi, ο οποίος είναι ειδικός στο να σκοτώνει γίγαντες, δηλαδή να νικάει, σαν άλλος Δαυίδ, τις μεγάλες ομάδες.

Όμως, ο Tatsumi δεν χαίρει της εκτίμησης όλων των φιλάθλων, αφού είχε προδώσει την ομάδα όταν ήταν παίκτης. Επιπλέον, φαίνεται ότι και ανάμεσα στους παίκτες θα υπάρξει εκνευρισμός για τις επιλογές του, αφού στην πρώτη προπόνηση έχρισε ως βασικούς όλους τους αναπληρωματικούς παίκτες, αλλά και αφαίρεσε των τίτλο του αρχηγού από τον Shigeyuki Murakoshi, ο οποίος ήταν ο παίκτης-σημαία της ETU.

Όπως ήταν φυσικό το μεγαλύτερο μέρος του volume μας παρουσιάζει τους χαρακτήρες, και κυρίως τον πρωταγωνιστή, Tatsumi. Καταλαβαίνουμε πόσο ταλαντούχος και έξυπνος είναι ο manager, μέσω της παρουσίασης της μεγάλης επιτυχίας του στην Αγγλία. Αυτά, ωστόσο, που δεν μαθαίνουμε, είναι ο λόγος που παράτησε την ETU όταν ήταν παίκτης και ο λόγος για τον οποίον γύρισε τώρα. Ο άλλος για τον οποίο μαθαίνουμε αρκετά πράγματα, είναι ο Murakoshi, ο οποίος ήρθε στην ομάδα όταν βρισκόταν στο peak της και παρέμεινε κατά την περίοδο της παρακμή της, εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους μεγάλους παίκτες της.

Γενικά, το GIANT KILLING φαίνεται να είναι ένα αρκετά promising αθλητικό manga, με πολύ όμορφο, λεπτομερές και ευχάριστο σκίτσο. Θα αρέσει σίγουρα στους λάτρεις του είδους και ακόμη περισσότερο, βέβαια, σε όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο.