Hubris

Η μετενσάρκωση είναι κάτι πραγματικό...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Hubris

Writer/ArtistΕυγενία ΚουμάκηPublisherWebcomics

Ο τίτλος HUBRIS (ύβρις) ταιριάζει πολύ ποιητικά στο καινούργιο comic της Ευγενίας Κουμάκη. Μία τρομακτική ιστορία που μας έρχεται από το μέλλον, με ένα ευρέως γνωστό θέμα, τη μετενσάρκωση, που τώρα είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένη.

Η ομάδα των εργαστηρίων H.B.R.S., με αρχηγό την Δρ. Ολίβια Μάρτεν, έχει επιβεβαιώσει πως η μετενσάρκωση είναι κάτι υπαρκτό, και μπορούν να το αποδείξουν για να πείσουν και τους πιο άπιστους. Ο κόσμος, όμως, δεν είναι έτοιμος να δεχτεί κάτι τόσο μεγάλο, που σπάει τα τείχη της πίστης, της επιστήμης και του πνεύματος. Η ιδέα πως ξαναγεννιέσαι, πως η ζωή ανακυκλώνεται, μπορεί να αποβεί καταστροφική για τον απλό ανθρώπινο νου. Όπως και γίνεται, με πρωταγωνιστές τον Τζέις και τη Σάνι, ένα ευτυχές ζεύγος, που θα φέρει στον κόσμο δίδυμα.

Αυτά τα μωράκια, δυστυχώς, προορίζονται για κάτι τελείως διαφορετικό, καθώς πίσω από όλα κρύβεται κάποιος με πολύ χρήμα, που τον έχει διαφθείρει ο πόνος του, και έρχεται να εκμεταλλευτεί την ευτυχία του ζευγαριού και να τη μετατρέψει στη χειρότερη δυστυχία. Γιατί, όπως γνωρίζουμε, δεν πρέπει να παίζουμε με τις δυνάμεις της φύσης.

Η έκδοση ήταν πολύ ωραία και προσεγμένη, αλλά πιστεύω πως η ιστορία, παρ’ όλο που έχει πολύ καλή ροή, ήθελε μερικές παραπάνω σελίδες, κυρίως σε ένα-δυο κομμάτια. Το σχέδιο της Κουμάκη, όμως, είναι άψογο! Πολύ “καθαρό” και εκφραστικό, με τα πάντα να είναι σχεδιασμένα στην εντέλεια, και τα μελάνια με τα χρώματα να δημιουργούν ένα φουτουριστικό κλίμα.

Συνολικά, το comic μου άρεσε. Το ευχαριστήθηκα, ανατρίχιασα και έχει εκπληκτικό εξώφυλλο!