Batman #20

Η Bat-κουτουλιά
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman #20

WriterTom KingArtistDavid FinchPublisherDC Comics

Με τον Bane να έχει εξουδετερώσει τους υπόλοιπους τροφίμους του Arkham Asylum, το τελευταίο εμπόδιο στον δρόμο του είναι ο Batman. Η μάχη που ξεσπά είναι μέχρι τελικής πτώσης, με τους δύο αντιπάλους να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να επικρατήσουν.

Ας ξεκινήσουμε με τα θετικά του comic. Οι διάλογοι και τα flashbacks ήταν αξιόλογα και ξεκαθάριζαν αμέσως στον αναγνώστη πως η παρούσα μάχη είναι κάτι παραπάνω από προσωπική υπόθεση για τους δύο ήρωες. Εξίσου ωραίο ήταν και το σχέδιο, το οποίο αποτύπωνε εύστοχα τις σκηνές δράσεις, αλλά και τις λεπτομέρειες των χαρακτήρων, κάνοντας τον Bane να φαντάζει πιο επιβλητικός και τερατώδης, σε σχέση με τον Batman.

Όσον αφορά στα αρνητικά, πρώτο παράπονό μου ήταν το ότι το comic έκλεισε πάρα πολύ βιαστικά. Το κυριότερο αρνητικό, όμως, με το BATMAN #20, ήταν η ίδια η μάχη, η οποία μου φάνηκε τρομερά απογοητευτική. Είδαμε τον Bane να εκτοξεύει τον Batman από τοίχο σε τοίχο, να πιέζει το κεφάλι του μέχρι να σπάσει και να καταφέρνει να χτυπήσει τον εχθρό του σε δώδεκα panels. Και τελικά, νικητής ήταν ο Batman – ποιος άλλος; – ο οποίος είχε κατορθώσει να χτυπήσει τον Bane μόνο πέντε φορές (μεταξύ των οποίων ήταν και η τελειωτική “bat-κουτουλιά” που του έριξε). Η μεγάλη έλλειψη ρεαλισμού έκανε το κατόρθωμα του Bruce να φαντάζει πολύ μικρό… Πολύς ντόρος για το τίποτα!

Στην τελική, αν διαβάζετε τακτικά το “I Am Bane”, καλό θα ήταν να το τελειώσετε. Το πιθανότερο, πάντως, είναι να απογοητευτείτε, καθώς μας υποσχέθηκαν πολλά και πήραμε λίγα.