Athens Comics Library

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου: 23 Απριλίου 2017

Η Athens Comics Library ανταποκρίνεται στην κλήση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και συμμετέχει στις εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, στις 23 Απριλίου. Μάθετε περισσότερα στο Δελτίο Τύπου.

Εκδηλώσεις με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με έμφαση στη συλλογικότητα και τη συνεργασία οργάνωσε ένα πρόγραμμα ποικίλων δράσεων και εκδηλώσεων με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23 Απριλίου. Στο κάλεσμα του ΥΠΠΟΑ ανταποκρίθηκαν άμεσα εποπτευόμενοι φορείς και πολιτιστικοί οργανισμοί από όλη την Ελλάδα ( Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Βόλο, Βέροια, Κοζάνη, Αγρίνιο, Ιωάννινα και Ρόδο) σχηματίζοντας μία ενότητα εκδηλώσεων στην οποία το σύνολο των τεχνών συνομιλεί με τη λογοτεχνία και ό τι από αυτήν εκπορεύεται. Ένα αφιέρωμα σχεδιασμένο να αφορά όλες τις ηλικιακές κλίμακες του πληθυσμού αλλά και κοινωνικές ομάδες με ειδικές ανάγκες.

Αthens Comic Library

Αποτελώντας μία από τις τέχνες αλλά και ένα αφηγηματικό μέσο, τα comics έχουν καταπιαστεί με όλα τα θέματα που απασχολούν την ανθρώπινη κατάσταση. Σε ένα εργαστήριο θα εξετάσουμε το θέμα του ρατσισμού, του μίσους, του φανατισμού και της βίας, μέσα από μια διαφορετική ματιά. Οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να προβληματιστούν πάνω σε επίκαιρα ζητήματα , να συζητήσουν και να τοποθετηθούν πάνω σε πολύπλοκα ζητήματα ηθικής. Στη συνέχεια, θα μυηθούν στα μυστικά μιας τέχνης που είναι κοντά στον τρόπο που επιδιώκουν να εκφράζονται και θα πλάσουν τις δικές τους ιστορίες.

Εμψυχώνει η Βασιλεία Βαξεβάνη

Πληροφορίες
Κυριακή 23 Απριλίου, 12:00-14:00
Το εργαστήρι απευθύνεται σε εφήβους (13-16 ετών) και παρέχεται δωρεάν
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20
Για δηλώσεις συμμετοχής: contact@athenscomicslibrary.gr
Athens Comics Library, Καραϊσκάκη 28, 10554, Αθήνα