The Flash #20

Μια δυνατή ιστορία, λίγο πριν το πολυαναμενόμενο crossover!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Flash #20

WriterJoshua WilliamsonArtistNeil GoogePublisherDC Comics

Με τα γεγονότα του FLASHPOINT να τον στοιχειώνουν στο προηγούμενο τεύχος, και το μυστήριο πίσω από το χαμογελαστό πρόσωπο στο κουμπί, που πρέπει να ερευνήσει μαζί με τον Batman στο επερχόμενο crossover, ο Barry Allen κυριολεκτικά τρέχει και δεν φτάνει. Γι αυτόν τον λόγο, το FLASH #20 επικεντρώνεται στην Ιris West και τις έρευνες που κάνει για να ξεσκεπάσει τη συνωμοσία πίσω από την εξαφάνιση των θυμάτων που σκότωσε ο Godspeed.

Μπορεί η πιο διάσημη δημοσιογράφος της DC να είναι η Lois, αλλά το τεύχος μας υπενθυμίζει ότι και η Iris δεν πάει πίσω, προβάλλοντας το πάθος της για την ανακάλυψη της αλήθειας, το κοφτερό της μυαλό, αλλά και την ακεραιότητα του χαρακτήρα της. Και οι στιγμές που μοιράζεται με τον Barryμ αναδεικνύουν τη χημεία τους ως ζευγάρι και το μοναδικό χιούμορ και των δυο, ιδιαίτερα όταν έρχονται αντιμέτωποι με επικίνδυνες καταστάσεις. Η ιστορία έχει και plot twist στο τέλος, αποκαλύπτοντας ότι τα προβλήματα του Flash δεν θα σταματήσουν, ακόμ και αφότου λύσει τα μεγαλύτερο μυστήριο του κόσμου στον οποίον ζει.

Το artwork έχει κάτι το καρτουνίστικο, αποδίδοντας πετυχημένα την εκφραστικότητα των χαρακτήρων και γενικά είναι ικανοποιητικό, αν και τολμώ να πω ότι το στιλ της περιόδου του New 52, με τον Francis Manapul στο τιμόνι, μου άρεσε πολύ περισσότερο, για τίτλο του Flash.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, το THE FLASH συνεχίζει δυνατά, αποτελώντας μια σταθερή αξία στην DC, όσον αφορά στην ποιότητα των ιστοριών, τη δράση και το γράψιμο των χαρακτήρων. Αν βελτιωνόταν και το artwork, θα νιώθαμε ότι μας κακομαθαίνουν!