Dark Knight III: The Master Race #8

Ένα πραγματικά πολύ χλιαρό τεύχος
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Dark Knight III: The Master Race #8

WritersFrank Miller, Brian AzzarelloArtistAndy KubertPublisherDC Comics

Διαβάζοντας το όγδοο τεύχος του DARK KNIGHT III: THE MASTER RACE και μαθαίνοντας, παράλληλα, πως δεν είναι τελικά το τελευταίο τεύχος της σειράς, μου δημιουργήθηκε μια απλή απορία. Γιατί; Για να αλλάξεις το φινάλε της σειράς σου και να αποφασίσεις να προσθέσεις ένα ακόμα τεύχος, θα πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος, να θες να πεις κάτι παραπάνω με την ιστορία σου. Δεν νομίζω, όμως, πως ο Frank Miller είχε κάποιον από αυτούς τους λόγους, όταν το αποφάσισε.

Το τεύχος δεν δίνει σχεδόν τίποτα στην ιστορία. Το προηγούμενο τεύχος είχε τελειώσει με την ανάσταση του – νέου πλέον – Bruce Wayne, και με τις ορδές από την άρχουσα φυλή, που ετοιμάζονταν να κηρύξουν πόλεμο στις αμαζόνες. Ως εξέλιξη, το μόνο που συμβαίνει είναι η μάχη, η οποία γίνεται τόσο γρήγορα και άνευρα, που δεν προλαβαίνεις να τη χορτάσεις. Ήταν μια μάχη από την οποία περιμέναμε πολλά. Αντ’ αυτού, πήραμε μια μάχη που δεν πιάνει ούτε δεκαπέντε σελίδες και δεν μας μεταφέρει καθόλου την ένταση και την αγωνία που θα έπρεπε. Παρ’ όλα αυτά, το artwork παραμένει εξαιρετικό, δίνοντας έμφαση στο gore στοιχείο και είναι το μοναδικό κομμάτι του τεύχους που προσφέρει ένταση.

Εν τέλει, το συμπέρασμα είναι πως ο Batman και ο Superman δεν έπαιξαν κανέναν απολύτως ρόλο στη μάχη και γενικότερα δεν συμβαίνει κάτι που να δικαιολογεί την απόφαση παράτασης της σειράς. Ένα πραγματικά πολύ χλιαρό τεύχος.