Ο Φεβρουάριος Και Οι Έντεκα Μήνες

Ποιον είπες Κουτσοφλέβαρο ρε;
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Ο Φεβρουάριος Και Οι Έντεκα Μήνες

Writer/ArtistΑρκάςPublisherΕκδόσεις Γράμματα

Ήμουν πέντε χρονών, κουλουριασμένος στο κρεβάτι με το κλάμα να τρέχει ποτάμι. Όχι, δε με είχαν μαλώσει, ούτε είχα χτυπήσει. Ήταν κάτι ακόμα χειρότερο! Μόλις είχα συνειδητοποιήσει ότι ο Φεβρουάριος, ο μήνας που είχα τα γενέθλιά μου ήταν… λειψός! Είχε λιγότερες μέρες από όλους τους υπόλοιπους μήνες! Ακόμα και όταν έπαιρνε το bonus του δίσεκτου έτους. Ένιωθα ριγμένος και αδικημένος. Σήμερα φαίνεται (και είναι) αστείο (ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι πλέον τέτοιες “διαφοροποιήσεις” από το μέσο όρο μου αρέσουν ιδιαίτερα), τότε, όμως, με είχε πειράξει τόσο, που ακόμα θυμάμαι εκείνο το περιστατικό. Και αυτός είναι ο λόγος που το πιο πρόσφατο από τα “μικρά” του Αρκά, μίλησε κατευθείαν στην καρδιά μου.

Μόλις μπαίνει ο Ιανουάριος, οι υπόλοιποι μήνες περιμένουν τη σειρά τους και, σαν σωστά αδέλφια, τσακώνονται συνεχώς. Επίκεντρο των περισσότερων τέτοιων τσακωμών ο μπασμένος, αλλά πάντα ετοιμόλογος, Φεβρουάριος. Συνηθέστερος αντίπαλος; Ο ενοχλητικός Μάρτιος που ακολουθεί. Το comic θυμίζει, περισσότερο από όλα τα “μικρά”, κανονικό album του Αρκά, μιας και αρκετά gags επεκτείνονται σε δύο ή και τρία panels, ξεφεύγοντας από το στιλ γελοιογραφίας. Το κακό είναι ότι, από πλευράς γέλιου, υπολείπεται κάπως, κυρίως σε σχέση με αυτά που ασχολούνται με την επικαιρότητα. Όπως και να ‘χει, το Ο ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΕΚΑ ΜΗΝΕΣ αξίζει το χρόνο σας, ακόμα και αν δεν είστε πεντεμισάρηδες και Υδροχόοι!