Green Lanterns #21

The spark of madness
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Green Lanterns #21

WriterSam HumphriesArtistRobson RockaPublisherDC Comics

Στο τελευταίο μέρος του “Polarity” arc, ο Seth παθαίνει ανακοπή και ο Dr. Polaris προσπαθεί μάταια να τον σώσει. Simon και Jessica κάνουν ότι μπορούν, αλλά δεν είναι αρκετό και ο θάνατος του Seth στέλνει τον Polaris σε φρενίτιδα, ενώ χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για να καταστρέψει το Watchtower. Οι Green Lanterns, αφού αποτρέπουν το επικείμενο συμβάν, καλούνται από τον John Stewart στον πλανήτη Mogo, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Ο Sam Humphries, για άλλη μια φορά, δίνει έμφαση στο character development. Τόσο οι εσωτερικές μάχες στον ψυχισμό του Neal Emerson, ενάντια στην persona του Dr. Polaris, αλλά και η συναισθηματική φόρτιση του Simon και της Jessica, κατά τη διάρκεια του τεύχους, ντύνουν με έντονο ρεαλισμό και δράμα τους χαρακτήρες. Άρτια στημένη είναι και η χημεία των δύο πρωταγωνιστών, καθώς ο συγγραφέας τονίζει πάντοτε τις ιδέες, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες τους, με τρόπο που σφραγίζει την αλληλοσυμπλήρωσή τους, ειδικά σε στιγμές έντασης.

Το artwork του τεύχους παραμένει υψηλού επιπέδου, στα χέρια των Rocka και Sollazzo. Το σχέδιο σκιαγραφεί ταιριαστά τους χαρακτήρες, ενώ παράλληλα η εκφραστικότητα των προσώπων μεταφέρει σε μεγάλο βαθμό την ψυχική κατάσταση των χαρακτήρων. Από την άλλη, αυτή η ιστορία είναι φτιαγμένη γύρω από τον Dr. Polaris, και ο Sollazzo μας το υπενθυμίζει με την συνεχή μωβ και μεταλλική απόχρωση που έχουν όλα τα panels, σύμφωνη με τα χρώματα του διάσημου villain.

Στο σύνολό του, ένα καλοστημένο φινάλε, με ξεκάθαρες προσωπικότητες και άμεση προετοιμασία για την ενδιαφέρουσα συνέχεια.