Top 10 Spider-Man Deaths

Δέκα θάνατοι στο Spider-Man franchise
1

Uncle Ben (Amazing Fantasy #15)

1962WriterStan LeeArtistSteve DitkoMarvel Comics

“With great power, comes great responsibility…”

Κάθε σπουδαίος superhero βίωσε τουλάχιστον μια μεγάλη απώλεια κάποια στιγμή της ζωής του… Όπως, άλλωστε, είδαμε και στη λίστα αυτή, ο Spider-Man έχει χάσει πάρα πολλά αγαπημένα του άτομα μέσα στα χρόνια. Κανένας, όμως, θάνατος δεν τον στιγμάτισε τόσο όσο αυτός του Ben Parker, του θείου του, της μοναδικής πατρικής φιγούρας που είχε.

Όλοι ξέρουμε την πρώτη ιστορία, την μητέρα όλων των άλλων ιστοριών με τον Spider-Man, την ιστορία με την ραδιενεργό αράχνη, το ρινγκ πάλης και τον διαρρήκτη. Όλοι ξέρουμε το πώς η ανευθυνότητα ενός νεαρού Peter οδήγησε στον θάνατο του λατρεμένου Uncle Ben, όλοι ξέρουμε το πόσο καταλυτικό ήταν αυτό το γεγονός για την μετέπειτα πορεία του Peter Parker στα επόμενα χρόνια. Με λίγα λόγια, αν τα τραγικά γεγονότα εκείνης της νύχτας δεν είχαν συμβεί ποτέ, σήμερα δε θα είχαμε τον Spider-Man που όλοι γνωρίζουμε. Ο Peter δε θα είχε μάθει ποτέ ότι η μεγάλη δύναμη συνεπάγεται και πολλές υποχρεώσεις, δε θα ωρίμαζε τόσο απότομα και δεν θα φορούσε ποτέ το κόκκινο και μπλε κολάν, σώζοντας κόσμο στην Νέα Υόρκη και κατατροπώνοντας παντοδύναμους supervillains, λέγοντας κρύα αστειάκια.

Εκτός, όμως, από όλα τα παραπάνω, ο θάνατος του Ben είναι ο πιο θλιβερός από όλους για έναν πολύ απλό λόγο: είναι και ο πιο μόνιμος από όλους (γιατί είχε την ατυχία να συμβεί στο origin story του superhero). Ο Harry, ο Norman, ο Kraven, η Gwen Stacy… όλοι αυτοί επέστρεψαν με τον έναν τρόπο ή με τον άλλο. Ο Uncle Ben, όμως, παραμένει μόνο μια ανάμνηση για τον Peter Parker, μια ανάμνηση που τον καθοδηγεί στις δυσκολίες και του θυμίζει ποιος πραγματικά είναι, ο amazing, spectacular, sensational και όπως-αλλιώς-θέλετε-να-τον-πείτε Spider-Man!

 

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1