Top 10 Spider-Man Deaths

Δέκα θάνατοι στο Spider-Man franchise
5

Spider-Man (The Amazing Spider-Man #700)

2015WriterDan SlottArtistHumberto RamosMarvel Comics

Στην πέμπτη θέση δεν είναι άλλος από τον φιλικό Spider-Man της γειτονιάς σας — όποια γειτονιά κι αν είναι αυτή. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Spider-Man αντιμετώπισε εξωγήινες απειλές με απύθμενη δύναμη, όπως ο Thanos, εχθρούς που γνώριζαν την αληθινή του ταυτότητα, όπως ο Venom και ο Green Goblin, αλλά και όντα ειδικά σχεδιασμένα για την εξόντωσή του, όπως τα Spider Slayers και ο Morlun. Ποιος θα το περίμενε, τελικά, ότι ο άνθρωπος που θα τον σκότωνε δεν θα ήταν κάποιος από τους παραπάνω, αλλά ο παλιός, καλός Doc Ock, ο οποίος ούτε παντοδύναμος ήταν ούτε γνώριζε ποιος κρυβόταν πίσω από την αραχνομάσκα;

Μετά το BRAND NEW DAY, τα Spider-Man comics βρίσκουν τον Otto Octavius σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση, με το σώμα του καταβεβλημένο από τις χρόνιες κόντρες με τον Spider-Man και την ψυχική του υγεία πιο ασταθή από ποτέ. Τα σχέδιά του για παγκόσμια κυριαρχία είναι πια παρελθόν και ο Ock έχει μόνο λίγες μέρες ζωής. Η ελπίδα, όμως, πεθαίνει πάντα τελευταία κι έτσι ο Ock καταφέρνει να αλλάξει σώματα με τον Spider-Man, με τη βοήθεια ενός μικρού ρομπότ, αφήνοντας τον Peter να πεθάνει στη θέση του. Παρά της προσπάθειες του Parker να αποκτήσει πίσω το κορμί του, ο Octavius αναδεικνύεται νικητής και τελικά επιβιώνει, υποσχόμενος στον ετοιμοθάνατο Peter να συνεχίσει την καριέρα του ως superhero και να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του για καλό. Και κάπως έτσι πήραμε το SUPERIOR SPIDER-MAN, μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σειρά, αρκετά καλύτερη από το AMAZING SPIDER-MAN εκείνης της περιόδου.

Ίσως ορισμένοι να παραξενευτούν για την σχετικά χαμηλή θέση του Spidey στην λίστα μας. Παρ’ όλα αυτά, δεν θα της δώσω περισσότερο credit, καθώς, σε αντίθεση με άλλους χαρακτήρες της λίστας, όλοι ξέραμε ότι ο Peter θα επέστρεφε κάποια στιγμή.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1