Top 10 Spider-Man Deaths

Δέκα θάνατοι στο Spider-Man franchise
3

Harry Osborn (The Spectacular Spider-Man #200)

1993WriterJ.M. DeMatteisArtistSal BuscemaMarvel Comics

Ο Harry Osborn είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας στα comics του Spider-Man. Η φιλία του με τον Peter, η σχέση του με τον πατέρα του, τα ξεσπάσματά του και οι άκαρπες προσπάθειές του να συνεχίσει την κληρονομιά του πατέρα του κάνουν τον Harry έναν ξεχωριστό αντιήρωα.

Μετά το θάνατο του Norman, ο Harry έθεσε ως σκοπό της ζωής του την εκδίκηση, θέλοντας να τιμωρήσει τον Spider-Man για όλο τον πόνο που του προκάλεσε. Η σταδιοδρομία του ως Green Goblin ήταν αποτυχημένη, με τον νεαρό Osborn να αδυνατεί να κερδίσει τον ορκισμένο εχθρό του. Μετά από μια σειρά από ήττες, ο Harry επέστρεψε για ένα διάστημα στην φυσιολογική ζωή του, προχωρώντας την σχέση του με την Liz Allen και αποκτώντας έναν γιο μαζί της, τον Normie. Τα φαντάσματα του παρελθόντος, όμως, τον δελέασαν να ξαναφορέσει τα πράσινα και να επιστρέψει στις παλιές του, κακές συνήθειες. Για να ενισχύσει τις ικανότητές του, ο Harry χρησιμοποίησε μια ενισχυμένη παραλλαγή της φόρμουλας του πατέρα του και κονταροχτυπήθηκε για μια τελευταία φορά με τον Peter, καταφέρνοντας να τον παγιδέψει σε ένα κτίριο γεμάτο με εκρηκτικούς μηχανισμούς. Βλέποντας, όμως, ότι ο Normie και η Mary Jane ήταν μέσα στο κτίριο, ο Harry επανήλθε στα λογικά του και έσωσε τους παλιούς του φίλους και τον γιο του, λίγα λεπτά πριν την μεγάλη έκρηξη. Όπως αποδείχθηκε, δυστυχώς, η νέα φόρμουλα ήταν τοξική για τον ανθρώπινο οργανισμό και ο Harry άφησε την τελευταία του πνοή ως ήρωας, έχοντας συμφιλιωθεί με τον παιδικό του φίλο.

Όπως και ο πατέρας, έτσι και ο γιος Osborn έμεινε για αρκετά χρόνια εκτός των comics, επιστρέφοντας τελικά μετά το BRAND NEW DAY.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1