Monsters Unleashed #1

Pacific Rim α λα Marvel

Μετά το πρώτο MONSTERS UNLEASHED (δεύτερο, αν μετρήσετε και την σειρά του 1973), η Marvel επιστρέφει με ένα ακόμη event με πρωταγωνιστή τον νεαρό Kei Kawade. Θα καταφέρει, όμως, να μας εκπλήξει ή θα μας παρουσιάσει ακόμη ένα… τερατώδες χάλι;

Για όσους δε γνωρίζουν πολλά για τον νεοφερμένο χαρακτήρα, ο Kei έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο προηγούμενο MONSTERS UNLEASHED και  έχει την ικανότητα να δημιουργεί κολοσσιαία τέρατα, ζωγραφίζοντάς τα στο χαρτί του. Μετά την νίκη του έναντι της Leviathon Mother, ο Kei ζει με τους γονείς του και τα πέντε τέρατα που έχει δημιουργήσει υπό την προστασία της SHIELD και της Elsa Bloodstone. Και, ενώ όλα κυλούν ειρηνικά και κάπως βαρετά, ο Mole Man και οι Intelligencia κάνουν την εμφάνιση τους, έτοιμοι να προκαλέσουν το χάος.

Το πρώτο τεύχος δεν είχε πολύ δράση και κυρίως μας παρουσίασε ξανά τους βασικούς πρωταγωνιστές της σειράς. Δυστυχώς, ως εισαγωγή, ήταν αρκετά αδύναμη. Παρόλο που καταφέρνει να μας παρουσιάσει με ακρίβεια τον Kei, την Elsa και όλους τους υπόλοιπους, οι προσωπικότητες των χαρακτήρων είναι αδιάφορες — με εξαίρεση αυτές των τεράτων του Kai — με αποτέλεσμα ο αναγνώστης να μην ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις μετέπειτα εξελίξεις. Αν και υπήρχαν ορισμένες αξιομνημόνευτες σκηνές και, παρόλο που μου αρέσουν πολύ οι Intelligencia σαν villains, στο σύνολό του το τεύχος δεν παρουσιάζει κάτι πρωτότυπο και έτσι καταλήγει να είναι μέτριο. Σίγουρα, δεν είναι ό,τι χειρότερο έχει βγάλει η Marvel, αλλά ήταν αρκετά άγευστο σαν ανάγνωσμα.

Από την άλλη, το σχέδιο του David Baldeon ήταν μια πολύ γενναιόδωρη αποζημίωση για τη χλιαρή ιστορία. Τα τοπία, τα δημιουργήματα του Kei, οι σκηνές μάχης… Όλα αυτά ήταν άρτια αποτυπωμένα στο χαρτί. Εξίσου ωραία ήταν και τα φωτεινά χρώματα του Marcio Menyz, τα οποία συνόδευαν όμορφα τα σκίτσα του Baldeon. Παρόλο που οι απεικονίσεις ορισμένων χαρακτήρων, όπως του Mole Man για παράδειγμα, είναι λίγο καρτουνίστικες, το συνολικό αποτέλεσμα ήταν φανταστικό.

Σε γενικές γραμμές, θα πρότεινα το MONSTERS UNLEASHED, μόνο και μόνο για να απολαύσετε το artwork του Baldeon. Από πλευρά ιστορίας, δεν ήταν κάτι το φαντασμαγορικό, ούτε κάτι τρομαχτικά κακό — απλώς μέτριο. Αν εκτιμάτε την εικαστική πλευρά των comics, το τεύχος αξίζει μια ευκαιρία. Αν, όμως, ενδιαφέρεστε αποκλειστικά για την πλοκή, το MONSTERS UNLEASHED είναι σίγουρα ένα comic που δεν πρόκειται να σας προσφέρει πολλά…