Aliens: Dead Orbit #1

Τα Xenomorphs επιστρέφουν για να μας στοιχειώσουν

Φέτος φαίνεται πως είναι η χρονιά των Aliens. Εκτός από την κινηματογραφική επιστροφή τους, που γίνεται και πάλι με την καθοδήγηση του Ridley Scott, οι εξωγήινες φονικές μηχανές επιστρέφουν και σε comic. Ο τίτλος της νέας σειράς είναι ALIENS: DEAD ORBIT και φέρει την υπογραφή του James Stokoe.

Το πρώτο τεύχος της νέας αυτής σειράς κάνει σωστά όλα τα βήματα που έπρεπε να κάνει σωστά. Το artwork είναι απίστευτο. Μπορεί να ακούγεται κλισέ ή επιφανειακός ο χαρακτηρισμός αυτός, όμως δεν μπορώ να το περιγράψω αλλιώς. Έχει αυτή την old school τεχνική που ταιριάζει γάντι στην ιστορία και φτιάχνει μια εξαιρετική ατμόσφαιρα. Η “βρωμιά” αυτή που έχει το σκίτσο, σε συνδυασμό με τα σκοτεινά χρώματα, θα σε κάνει να ανατριχιάσεις. Και παρότι επικρατεί μια μουντίλα στην χρωματική παλέτα, υπάρχουν πινελιές έντονων χρωμάτων, που ξεκουράζουν το μάτι σου και απλά κάνουν το αποτέλεσμα ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Όμως και η ιστορία τα έχει όλα. Στα χνάρια του πρώτου ALIEN, ξεκινάει λιτά και χωρίς να σου δείχνει πολλά-πολλά. Για την ακρίβεια, κάνει προσπάθεια να στα κρύψει. Τα περισσότερα εννοούνται και έχεις μια διαρκή αίσθηση πως κάτι καραδοκεί στις άδειες αίθουσες του διαστημόπλοιου και στις σκοτεινές σκιές. Επίσης η αφήγηση έχει το μοτίβο μπρος-πίσω στον χρόνο, καθώς ξεκινάει από το παρόν, όπου ο ήρωας είναι μόνος μέσα σε ένα έρημο σκάφος, αλλά παράλληλα σου δείχνει πως έφτασε σε αυτό το σημείο. Το μοτίβο αυτό της μπερδεμένης χρονικής αφήγησης, δημιουργεί ένα μυστήριο και βάζει ένα λιθαράκι ακόμα στην ένταση. Γενικά, εκτός από το ότι αιχμαλωτίζει άψογα το κλειστοφοβικό και μυστηριώδες ύφος της πρώτης ταινίας, έχει γενικά ένα έντονο vibe από παλιά comics. Το old school feeling περνά από το σκίτσο και στην ιστορία, καθώς θυμίζει αρκετά πιο παλιά horror comics. Αν η σειρά συνεχίσει στα χνάρια των ταινιών και, αφού εξαντλήσει το αργό χτίσιμο αγωνίας που είχε η πρώτη, πάει στην γρήγορη δράση του ALIENS, τότε θα έχει πετύχει στο έπακρο τον στόχο της.

Το συγκεκριμένο τεύχος δεν αποτελεί μόνο μια πάρα πολύ δυναμική επιστροφή των xenomorphs στον χώρο των comics, αλλά και το τέλειο lead up για την επερχόμενη ταινία. Άρπαξε και εσύ αυτό το τεύχος και μπες στο mood του διαστημικού τρόμου.