Pestilence #1

Ένα δυνατό ξεκίνημα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Pestilence #1

WriterFrank TieriArtistOleg OkunevPublisherAfterShock Comics

Η Aftershock έχει μπει πολύ δυναμικά στο χώρο των comics, συγκεντρώνοντας μια πληθώρα ταλέντων όπως ο Warren Ellis, ο Brian Azzarello, ο Μark Waid και άλλοι, και δημιουργώντας υψηλές προσδοκίες για comics καλής ποιότητας, με ενδιαφέρουσες ιστορίες και artwork. Στο PESTILENCE, λοιπόν, που μόλις κυκλοφόρησε, ο Frank Tieri από τα WOLVERINE και DEADPOOL και ο Oleg Okunev από τη Disney συνθέτουν ένα comic που θυμίζει κάτι από GAME OF THRONES και DUNGEONS AND DRAGONS και διαδραματίζεται την περίοδο των Ιερών Πολέμων. Πρωταγωνιστές είναι μια ομάδα μισθοφόρων στην υπηρεσία της Καθολικής Εκκλησίας, οι οποίοι αναλαμβάνουν συχνά αιματηρές αποστολές εναντίον των εχθρών του Βατικανού.

Το τεύχος έχει ένα δυνατό ξεκίνημα που καταφέρνει να τραβήξει τη προσοχή του αναγνώστη. Φαίνεται να επικεντρώνεται περισσότερο στον αρχηγό της ομάδας, Roderick Helms, αλλά καταφέρνει μέσα σε λίγα panels να μας παρουσιάσει και τα υπόλοιπα μέλη και να μας κάνει να ενδιαφερθούμε για αυτούς. Η δράση είναι πλούσια, το βρισίδι άφθονο και το αίμα αρκετό. Το artwork είναι καρτουνίστικο και δεν με κέρδισε στο σύνολο του, αλλά τα πανοραμικά σκίτσα είναι αρκετά εντυπωσιακά.

Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει κάτι στραβό με το comic, πέρα από το γεγονός ότι παρόμοιες ιστορίες μπορεί να βρει κανείς σε πολλούς άλλους τίτλους, καθώς και το γεγονός ότι η μεγάλη απειλή καταλήγει να είναι για ακόμη μια φορά τα ζόμπι. Για όσους, λοιπόν, δεν έχουν βαρεθεί τους νεκροζώντανους και τα κλισέ του είδους, το τεύχος διαβάζεται ευχάριστα και σε κάνει να αδημονείς για το επόμενο.