Agents Of S.H.I.E.L.D. S04E21

The Return
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Agents Of S.H.I.E.L.D.

Season/EpisodeS04E21 WritersJed Whedon, Maurissa Tancharoen DirectorKevin Tancharoen CastClark Gregg, Ming-Na Wen, Chloe Bennet, Elizabeth Henstridge, Henry Simmons, Jason O'Mara, Mallory Jansen, Iain DeCaestecker NetworkABC

Βρισκόμαστε ένα επεισόδιο πριν το τέλος της σεζόν και τα γεγονότα εξελίσσονται με ραγδαίους ρυθμούς. Αν και θα περίμενε κανείς πως, μετά την ολοκλήρωση του “Agents of Hydra”, οι πρωταγωνιστές θα είχαν λίγο χρόνο να πάρουν μια ανάσα και να ανασυνταχθούν, τελικά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Μετά τις πρόσφατες ανακατατάξεις, οι ήρωες της σειράς παλεύουν για να ξαναβρούν τους εαυτούς τους. Φυσικά ο Fitz είναι αυτός ο οποίος αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες δυσκολίες. Με τα πρόσφατα σεναριακά twists, οι δημιουργοί κατάφεραν να φέρουν στην επιφάνεια μια άλλη πτυχή του χαρακτήρα. Το πώς ένας από τους πιο συμπαθείς ήρωες της σειράς θα μπορούσε να είχε καταλήξει σαν τον Ward, ή και χειρότερα, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα τροπή η οποία, φαντάζομαι, θα αφήσει σημάδια στον Fitz και στη σχέση του με το υπόλοιπο team.

Φυσικά, μεγάλος πρωταγωνιστής παραμένει η Aida η οποία, εκτιμώ, πως εξελίχθηκε στον απειλητικότερο villain που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Όλο το επεισόδιο χτίζεται με μαεστρία, βάζοντας τις βάσεις για το μεγάλο φινάλε. Καλογυρισμένη δράση, δράμα και λίγο από θρίλερ, παντρεύονται με μαεστρία, δίνοντας μας ένα ακόμη εξαιρετικό επεισόδιο που κόβει την ανάσα.

To AGENTS OF S.H.I.E.L.D., κόντρα στα προγνωστικά, ανανεώθηκε για πέμπτη σεζόν, κερδίζοντας το στοίχημα. Ξεπερνώντας την πολύ κακή πρώτη σαιζόν, συνεχίζει να προχωράει υποδειγματικά και πλέον μοιάζει φαβορί, όσον αφορά στην απάντηση στο ερώτημα του ποια είναι η καλύτερη superhero σειρά εκεί έξω.

Ένα επεισόδιο πριν το τέλος και η τέταρτη σεζόν αναμένεται να τελειώσει με πάταγο, ή, πιθανά, μ’ ένα λυγμό… Άντε, και του χρόνου!