Justice League #20

Αρκετά μέτριο
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Justice League #20

WriterBryan HitchArtistsDaniel Henriques, Bryan HitchPublisherDC Comics

Το JUSTICE LEAGUE #20 σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας ιστορίας, με τίτλο “Endless”. Στο πρώτο μέρος, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Flash και η Jessica Cruz, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με έναν καινούριο super villain. Κατά την διάρκεια της μάχης, η Jessica δολοφονείται και ο Flash αναγκάζεται να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, για να αποτρέψει το γεγονός, δημιουργώντας ακόμα περισσότερους μπελάδες στην πορεία.

Μετά το REBIRTH, η σειρά έχει πάρει την κάτω βόλτα σε σχέση με το New 52, καθώς τα περισσότερα τεύχη είναι αρκετά χλιαρά. Το JUSTICE LEAGUE #20 κινήθηκε πάνω-κάτω στους ίδιους ρυθμούς. Αν και ήταν σαφώς καλύτερο από τα προηγούμενα τεύχη, σίγουρα δεν ήταν κάτι το αξιοθαύμαστο. Η ιστορία έχει καταντήσει πια προβλέψιμη: δίχως αμφιβολία, η JL θα σώσει την Jessica, θα διορθώσει τα λάθη που έκανε και θα νικήσει τον villain, χωρίς να δούμε κάποια ουσιώδη αλλαγή, κάποια αλλαγή που θα επηρεάσει την πορεία της σειράς στα επόμενα τεύχη. Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά η ιστορία – ή μάλλον η comic book ιστορία – έχει επαληθεύσει πολλές φορές αυτές τις προβλέψεις.

Όσον αφορά στο σχέδιο, η αποχώρηση του Fernando Pasarin, ο οποίος είχε αναλάβει τα καλλιτεχνικά ηνία στο προηγούμενο story arc, είναι αισθητή. Η ποιότητα έχει πέσει αρκετά – δεν είναι και ό,τι χειρότερο έχω δει, αλλά δε συγκρίνεται με αυτό των προηγούμενων τευχών.

Με λίγα λόγια, το JUSTICE LEAGUE #20 ήταν αρκετά μέτριο. Αν είστε fans της σειράς, υπάρχει μια πιθανότητα να σας κεντρίσει το ενδιαφέρον, αλλά το πιθανότερο είναι να απογοητευτείτε.