All Star Batman #10

Το νέο arc αποζημιώνει!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

All Star Batman #10

WriterScott SnyderArtistRafael AlbuquerquePublisherDC Comics

Το χλιαρό “Ends Of The Earth” τελείωσε και πλέον είμαστε έτοιμοι για ένα νέο ξεκίνημα. Το προηγούμενο story arc του ALL-STAR BATMAN μου άφησε μια πικρή γεύση, καθώς ήταν αρκετά άνευρο, όμως το φρέσκο “The First Ally”, ήρθε για να με αποζημιώσει.

Όπως είχαμε μάθει από κάποιες αναρτήσεις του Scott Snyder στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media, το νέο story θα επικεντρώνεται στον Alfred και θα μας συστήνει ένα νέο villain. Η εισαγωγή γίνεται εξαιρετικά, θυμίζοντας μας τις ένδοξες μέρες της γραφής του Snyder. Μυστήριο, εκπλήξεις σε κάθε γωνιά και αφήγηση που πηγαίνει μπρος και πίσω στο χρόνο είναι μερικά από τα τεχνάσματα που χρησιμοποιεί για αυτό το τεύχος. Το τεύχος ξεκινάει με τον Batman, που καταδιώκει μαζί με τον Alfred κάποιον που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, τον Hush.

Το τεύχος έχει γρήγορο ρυθμό, δράση, αρκετό μυστήριο και, σαν κερασάκι στην τούρτα, σε αφήνει στα κρύα του λουτρού, όταν σου αφήνει τις πρώτες υπόνοιες για το νέο villain. Δεν γίνεται η αποκάλυψη, όμως ο Bruce ανακαλύπτει ένα πτώμα που έχει πεθάνει με φρικτό τρόπο και φέρει το σημάδι του εγκληματία. Έτσι χτίζεται ένα hype για την ταυτότητα του villain.