Injustice 2

Ένα σπουδαίο sequel για το δημοφιλές παιχνίδι

Το 2013, η εταιρία πίσω από την εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά παιχνιδιών MORTAL KOMBAT, NetherRealm, κυκλοφόρησε, σε συνεργασία με την Warner Bros και την DC, το παιχνίδι INJUSTICE: GODS AMONG US, το οποίο έμελλε να αποτελέσει ένα από τα πιο πετυχημένα παιχνίδια βασισμένα σε χαρακτήρες comics, βάζοντας τους υπερήρωες της DC να πολεμήσουν μεταξύ τους. Εξίσου δημοφιλής ήταν και ο λόγος πίσω από αυτή τη διαμάχη, εμπνέοντας το κινηματογραφικό σύμπαν της DC και προκαλώντας το ενδιαφέρον εκατομμυρίων fans, θέτοντας το ερώτημα του τι θα συνέβαινε στον κόσμο, εάν ο Superman αναγκαζόταν να εγκαταλείψει τους ηθικούς του κανόνες και να περάσει στη σκοτεινή πλευρά.

Παρόμοια storylines είχαν υπάρξει και πριν, τόσο σε comics όσο και σε cartoons που είχε κυκλοφορήσει η DC στο παρελθόν, όμως το INJUSTICE κατάφερε να φανεί φρέσκο και προκλητικό, χάρη στην παρουσίαση του Superman ως απόλυτου δικτάτορα, την εξερεύνηση των συνεπειών που είχαν οι πράξεις του για το σύνολο των υπόλοιπων χαρακτήρων, και, φυσικά, την έμφαση στην αντιπαλότητα μεταξύ των πρώην φίλων, Superman και Batman. Με ένα τόσο επικό story και ένα ικανοποιητικό gameplay, ήταν εύλογο να αναρωτηθεί κανείς τι παραπάνω θα μπορούσε να προσφέρει ένα sequel, αλλά η κυκλοφορία του INJUSTICE 2 κατάφερε να διαλύσει τις αμφιβολίες, αποδεικνύοντας την επιρροή της DC στο χώρο των video games.

Injustice 2

To INJUSTICE 2 διαδραματίζεται πέντε χρόνια μετά την πτώση του καθεστώτος του Superman, με τον ίδιο στη φυλακή και τον Batman να προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές που άφησε το καθεστώς. Κάποιοι χαρακτήρες, όπως η Wonder Woman, o Black Adam και ο Damian Wayne, σχεδιάζουν την απελευθέρωση του Superman, ενώ άλλοι αναζητούν την εξιλέωση για τις πράξεις τους κατά τα χρόνια της τυραννίας. Η Supergirl, η οποία μόλις έχει φτάσει στη Γη, μετά την καταστροφή του Krypton και τα χρόνια που πέρασε χαμένη στο διάστημα, έχει κεντρικό ρόλο στην ιστορία, αρχικά θέλοντας να βοηθήσει τον ξάδερφό της, μέχρι να μάθει για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει. Επίσης, ίσως για να απολογηθεί για τις “αμαρτίες” του ARROW, η DC μας προσφέρει τους καλύτερους Green Arrow και Black Canary εδώ και χρόνια, σε ένα από τα καλύτερα team-ups του παιχνιδιού.

Η προσθήκη του Brainiac ως κεντρικού κακού, λειτουργεί ιδανικά, αυξάνοντας την αίσθηση της απειλής και προσφέροντας την εξήγηση για την απελευθέρωση του Superman. Κάποια character designs, ομολογουμένως, δεν είναι τόσο πετυχημένα όσο άλλα, όμως ότι έχει να κάνει με τον Brainiac είναι εκπληκτικό, αντλώντας έμπνευση τόσο από τα cartoons όσο και από το New 52. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στο animation, όσον αφορά στις εκφράσεις των χαρακτήρων, ενώ και το voice acting δεν θα μπορούσε να μην είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά του παιχνιδιού, όταν συνεργάζονται ταλέντα από την τηλεοπτική Justice League και τα παιχνίδια Arkham.

Το πιο ευχάριστο και καινοτόμο feature που έχει να προσφέρει το παιχνίδι, είναι ότι κάθε μάχη πραγματικά σε χαρακτηρίζει, καθώς έχεις πλέον τη δυνατότητα να επιλέξεις μεταξύ δύο χαρακτήρων σε πολλές συγκρούσεις, δίνοντας την αίσθηση των RPG, και ανάλογα με τις επιλογές σου επηρεάζεις την ιστορία. Επίσης, μετά από κάθε μάχη μπορείς να ξεκλειδώσεις όπλα και skins για τους χαρακτήρες, κάτι που δίνει μια αίσθηση σκοπού στον παίκτη. Η ποικιλία στους χαρακτήρες και τα διαφορετικά skill sets τους, προσφέρουν ένα ευχάριστο gameplay, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε παίκτη, ενώ τα περιβάλλοντα είναι το ίδιο εντυπωσιακά όσο και στο πρώτο INJUSTICE.

Ως fighter game, το INJUSTICE 2 δίκαια χαρακτηρίζεται ως ένα από τα καλύτερα στην αγορά. Ως παιχνίδι για τους fans της DC, προσφέρει μια πληθώρα χαρακτήρων με διαφορετικά skill sets, μια ενδιαφέρουσα ιστορία με αναφορές σε πολλά διαφορετικά story arcs και έναν καθηλωτικό villain. Οι fans του Superman, μεταξύ στους οποίους και εγώ, μάλλον δυσκολεύονται να αποδεχθούν έναν τόσο ψυχρό και χωρίς σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή Clark Kent, αλλά το σύμπαν στο οποίο ζει είναι αρκετά… ανάποδο (και δεν είναι ο μόνος χαρακτήρας που δεν φέρεται όπως έχουμε συνηθίσει).

Εάν πρέπει να αναφερθεί κάτι αρνητικό, τότε αυτό είναι η τιμή, η οποία, μαζί με τους χαρακτήρες που πρέπει να πληρώσεις για να ξεκλειδώσεις και τα DLC, είναι πραγματικά τσουχτερή, καθώς και κάποια αποτυχημένα design χαρακτήρων, όπως η Poison Ivy. Πέρα από αυτό, όμως, το INJUSTICE 2 είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι, που θα ικανοποιήσει gamers και comic fans.