Monstress #11

Σταθερή Αξία
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Monstress #11

WriterMarjorie LiuArtistSana TakedaPublisherImage Comics

Στο καινούργιο τεύχος του MONSTRESS, παρακολουθούμε τη συνάντηση της Maika με έναν από τους ισχυρότερους και πιο αιμοδιψείς Ancients, στο Isle of Bones. Αρκετά πράγματα εξηγούνται, μέσω αναδρομών, και η αναπόφευκτη σύγκρουση έρχεται.

Το MONSTRESS είναι μια από τις σταθερότερες σειρές αυτή την εποχή. Η Marjorie Liu δίνει ένα σενάριο μεστό, συμπαγές, που δεν σταματά τις αποκαλύψεις και τη σύγκρουση ποικίλων συμφερόντων. Σε αυτό το τεύχος, για παράδειγμα, έχουμε όχι μία, αλλά δύο φορές ανατροπή! Όσον αφορά στο σχέδιο της Sana Takeda έχω ήδη εκφράσει άποψη. Αψεγάδιαστο και παραμυθένιο. Όταν κάθε panel σου θα μπορούσε να θεωρηθεί πίνακας ζωγραφικής, τότε θέτεις νέα, πολύ υψηλά στάνταρ, και άλλοι καλλιτέχνες – πολλοί από τους οποίους θεωρούνται superstars – θα πρέπει να ντρέπονται.

Αν έχει κάποιο μειονέκτημα, γενικότερα η σειρά και το παρόν τεύχος, επίσης, είναι ο αρκετά αργός αφηγηματικός ρυθμός. Όμως, τα θετικά, ιδιαίτερα σε σύγκριση με ό,τι άλλο κυκλοφορεί, είναι πολύ περισσότερα και πιο σημαντικά.