Μια Εναλλακτική Εκδοχή Του Spawn

Ο Todd McFarlane μας δείχει πως θα ήταν αρχικά ο ήρωας

Ο δημιουργός του Spawn, Todd McFarlane, έκανε μια παράξενη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, η οποία προξένησε έκπληξη σε όλους τους θαυμαστές του.

Πρόκειται για μια εικόνα, η οποία δείχνει ένα σκίτσο του Spawn, το οποίο, όμως,, δεν είχε και μεγάλη σχέση με αυτό που ξέρουμε από τον ήρωα. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο δημιουργός, το συγκεκριμένο σκίτσο είναι μέρος της αρχικής σύλληψης του ήρωα. Όταν αρχικά είχε σκεφτεί τον ήρωα, ο McFarlane ήταν ακόμα παιδί και, όπως λέει ο ίδιος, είχε σκεφτεί πως ο Spawn θα προέρχεται από το διάστημα. Το διάστημα, όμως, είναι κρύο, κάτι που εκφράζεται με το μπλε χρώμα, και έτσι, στο πολύ αρχικό αυτό σκίτσο, παρατηρούμε πως επικρατεί το μπλε στη στολή του ήρωα. Με την λογική ενός παιδιού, το sci-fi σήμαινε αποκλειστικά κάτι που έχει να κάνει με το διάστημα, έτσι ο McFarlane είχε φανταστεί τον Spawn ως έναν ταξιδιώτη από άλλον κόσμο.

Όταν, πολλά χρόνια αργότερα, αποφάσισε να αξιοποιήσει τον Spawn, προτίμησε να του αλλάξει το origin και να τον κάνει να έχει καταγωγή από την κόλαση. Και η κόλαση είναι ζεστή, αρά άρχισε να παίζει με τα χρώματα και κατέληξε στην version που όλοι ξέρουμε, όπου υπερισχύει το κόκκινο.

Φυσικά, βλέποντας αυτή την αρχική προσέγγιση, δεν γίνεται να μην προσέξει κανείς, πως αν είχε τηρηθεί η αρχική έμπνευση, θα μιλούσαμε για έναν εντελώς διαφορετικό ήρωα…