Ben Reilly: The Scarlet Spider #2

Be careful what you wish for...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Ben Reilly: The Scarlet Spider #2

WriterPeter DavidArtistMark BagleyPublisherMarvel Comics

Το πρόσφατο “Dead No More: The Clone Conspiracy” μας χάρισε μια επιστροφή, για την οποία αρκετοί fans εύχονταν εδώ και καιρό. Ο Ben Reilly επέστρεψε στη ζωή και απέκτησε και δικό του comic, δίνοντας μου έναν ακόμη λόγο για να θεωρώ πως τα 90s έχουν “καπελώσει” για τα καλά την τρέχουσα δεκαετία. Ιθύνων νους εδώ, ο Peter David, ένας σημαντικός συγγραφέας, ο οποίος, βέβαια, τα τελευταία χρόνια, δεν περνάει και την πιο δημιουργική του περίοδο.

Αυτό γίνεται φανερό και από το δεύτερο τεύχος του BEN REILLY: THE SCARLET SPIDER, στο οποίο παρακολουθούμε τον πρωταγωνιστή να αναζητά τρόπο να γίνει ήρωας στο Las Vegas, ενώ παράλληλα προσπαθεί να κερδίσει τη βοήθεια της Cassandra Mercury και να βοηθήσει την “κατά φαντασία θεία του” June (ναι, τόσο χάλια). Συγχρόνως, ο Kaine αναζητεί τον Ben, ώστε να τον τιμωρήσει για τις εγκληματικές πράξεις του, θυμίζοντας κάπως τον παλιό “κακό” εαυτό του.

Παρότι η γραφή είναι μέτρια, το σχέδιο του Mark Bagley στέκεται αξιοπρεπώς, χωρίς όμως να σώζει το συνολικό αποτέλεσμα. Η “Deadpool meets Spider-Man” προσέγγιση του David για τον Ben, είναι τελείως άκυρη, ενώ, για μένα, το να βλέπω έναν κάποτε αγαπημένο χαρακτήρα να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο, μου δημιουργεί ένα μείγμα ενόχλησης και οργής.

Ξεκινήστε να βάζετε στοιχήματα για το πότε θα ακυρωθεί ο συγκεκριμένος τίτλος, καθώς δεν τον βλέπω να βγάζει τη χρονιά. Εγώ, πάντως, σίγουρα δεν θα διαβάσω άλλο τεύχος, μέχρι σε αυτό να πρωταγωνιστεί πράγματι ο Ben Reilly: Scarlet Spider.