The Damned #1

Επιτέλους, τώρα και σε ongoing!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Damned #1

WriterCullen BunnArtistBrian HurttPublisherOni Press

Για όποιον δεν έχει συστηθεί ακόμη με τον κόσμο του THE DAMNED, η ιστορία πάει ως εξής: Ο Eddie είναι αθάνατος, κατά κάποιον τρόπο. Όχι υπό την έννοια ότι δεν μπορεί να πεθάνει, αλίμονο! Μπορεί να πεθάνει, και το κάνει με κάθε ευκαιρία, απλά δεν συνηθίζει να μένει νεκρός. Αντίθετα, ο πρώτος που θα ακουμπήσει το άψυχο σώμα του Eddie, θα πέσει ξερός, και ο Eddie θα σηκωθεί, θα ξεσκονίσει το κουστούμι του και θα συνεχίσει την μέρα του σαν να μην τρέχει τίποτα.

Θα πάει στο club του, το Gehenna, για να βεβαιωθεί ότι τηρείται η αυστηρή, no demons allowed πολιτική του καταστήματος και θα πιει το ουίσκι του στη μπάρα, μελαγχολικά, όπως αρμόζει σε κάθε “gangster- στην-εποχή-της-ποτοαπαγόρευσης” πρωταγωνιστή. Η μονότονη ρουτίνα (θάνατος – κλαμπ – μελαγχολία – θάνατος) του Eddie, διαταράσσεται από την επίσκεψη του παλιόφιλου του, Pauly, που του ζητά άσυλο από τους δαίμονες.

Αν έχετε έρθει σε επαφή με την δουλειά τους στο THE SIXTH GUN, ή έχετε διαβάσει τα προηγούμενα mini series του THE DAMNED, γνωρίζετε καλά πως η χημεία μεταξύ του Cullen Bunn και του Brian Hurtt είναι άψογη. Το σχέδιο του Hurtt είναι αξιολάτρευτα ταιριαστό με την αρκετά πρωτότυπη ιστορία, αφού είναι αρκετά cartoony, αλλά και “noir”, ενώ ο Bunn μπορεί να μετρά το THE DAMNED ανάμεσα στις top δουλειές του (ανάμεσα στους τόνους παραγωγής του).