Batman/The Shadow #2

Ο Σκοτεινός Ιππότης τα βρίσκει... σκούρα!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman/The Shadow #2

WritersScott Snyder, Steve OrlandoArtistRiley RossmoPublishersDC Comics, Dynamite Entertainment

Ο Batman προσπαθεί να λύσει το μυστήριο του θανάτου του Lamont Cranston, αναζητώντας τον δολοφόνο. Όλα τα στοιχεία τον οδηγούν στον Shadow και το περιβάλλον του. Ο εκδικητής με το ανατριχιαστικό γέλιο, όμως, δεν δείχνει πρόθυμος να συνεργαστεί με τον Νυχτερίδα, αντίθετα, προσπαθεί να τον αποτρέψει από την αναζήτησή του. Ο Batman δεν τα παρατάει, και όσο νομίζει ότι ξετυλίγει το κουβάρι, τόσο μπλέκει σε ανεξήγητα θέματα, ανακαλύπτοντας ότι, τελικά, δεν ξέρει τίποτα, σε αντίθεση με τον Shadow, που… ξέρει. Τελικώς το μόνο που μαθαίνουμε κι εμείς, είναι ο νέος villain, με το όνομα Stag, ο οποίος έχει βάλει στόχο τους εξαίρετους πολίτες της Gotham City. Στο τέλος του τεύχους, ένας γνώριμος τύπος μπαίνει στο κάδρο.

Το δεύτερο τεύχος του crossover μεταξύ των δυο μυστηριωδών vigilantes, διαθέτει μια δυνατή ιστορία, δουλεμένη από το δίδυμο των Scott Snyder και Steve Orlando, στην οποία ο Σκοτεινός Ιππότης τα βρίσκει… σκούρα απέναντι στον pulp τιμωρό. Το plot είναι καλοδουλεμένο, περιστρέφοντας το μυστήριο συνεχώς και καλλιεργώντας το ιδιαίτερο noir κλίμα, που αρμόζει στους δυο πρωταγωνιστές.

Το artwork του Riley Rossmo είναι εξαιρετικό και καταφέρνει να συνδέσει όλα τα στοιχεία της μοντέρνας εκδοχής του Batman, με τα μεσοπολεμικά χαρακτηριστικά των ιστοριών του Shadow.

Απομένουν άλλα τέσσερα τεύχη για την ολοκλήρωση της σειράς, και απ’ ότι φαίνεται αξίζει η αναμονή τους.