Wonder Woman Annual #1

Η Αμαζόνα Πριγκίπισσα στο προσκήνιο!

Την ίδια περίοδο με την πρεμιέρα της ταινίας της, η DC κυκλοφόρησε το Wonder Woman Annual #1 αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στη διάσημη υπερηρωίδα, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις ιστορίες που εστιάζουν στα χαρακτηριστικά που κάνουν την Diana τόσο ξεχωριστή. Η συμπόνια, η γενναιότητα και η αίσθηση τιμής και δικαιοσύνης, αποτελούν τις βασικές αξίες, που αναδεικνύονται μέσα από το comic, χαρίζοντας στους αναγνώστες και θαυμαστές της ηρωίδας, καλογραμμένες ιστορίες με συναίσθημα, χιούμορ και δράση.

Η πρώτη περιλαμβάνει τους Superman και Batman, στην πρώτη συνάντησή τους με την Αμαζόνα Πριγκίπισσα (το οποίο μπερδεύει κάπως το ήδη τρελαμένο timeline, αλλά είναι καλύτερο από τη συνάντηση τους στο New 52) και η σκηνή στην οποία οι τρεις τους κρατούν το λάσο της αλήθειας, κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου, με τον Batman να αποκαλύπτει ότι η πραγματική του ταυτότητα είναι… Batman. Αν σκεφτεί κανείς ότι το λάσο φέρνει στην επιφάνεια την αλήθεια, το panel είναι πολύ ενδιαφέρον και δικαιολογεί γιατί οι τρεις τους είναι τόσο καλοί φίλοι (τον περισσότερο καιρό), έχοντας ανακαλύψει ο ένας τι βρίσκεται στη ψυχή του άλλου.

Οι επόμενες ιστορίες εστιάζουν λιγότερο στο χιούμορ και περισσότερο στην ανθρωπιά της Diana, με την Αμαζόνα να επεμβαίνει σε μία δημόσια εκτέλεση στην Markovia, σώζοντας τη ζωή του super-villain King Shark και απελευθερώνοντας έναν πολεμιστή από την κατάρα που τυραννούσε αυτόν και το χωριό του, με το να τον βοηθήσει να πεθάνει. Φράσεις όπως “η ανθρωπότητα δεν είναι συνώνυμη με την ακεραιότητά” και “αν ποτέ η ειρήνη είναι σε κίνδυνο, προσφέρω το σπαθί μου”, υποδεικνύουν την ιδιαιτερότητα της Diana και τις δυσκολίες που έχει ο δρόμος της πολεμίστριας, αλλά και πώς αντιμετωπίζει αυτές τις δυσκολίες. Στη τελευταία ιστορία, η Wonder Woman έρχεται αντιμέτωπη με ένα Kaiju… Ή μήπως ο πραγματικός εχθρός είναι η Amanda Waller;

Wonder Woman Annual 1

Χάρη στη συνεργασία πολλών διαφορετικών καλλιτεχνών, το artwork αναδεικνύει υπέροχα την κάθε ιστορία. Στο “And Then They Were Three”, τα χρώματα είναι ζεστά, οι εκφράσεις εντονότερες και η Diana ακτινοβολεί ζωντάνια και ομορφιά. Η δεύτερη ιστορία είναι πιο σκοτεινή, με έντονες σκιάσεις, και η τρίτη χρησιμοποιεί τις αποχρώσεις του μπλε, του άσπρου και του γκρι, για να αποδώσει το μοναχικό, παγωμένο τοπίο, ενώ η κόκκινη περιβολή της Wonder Woman την τοποθετεί στο κέντρο της δράσης. Στο “Last Kaiju”, το artwork θυμίζει περισσότερο cartoon, έχοντας ίσως ένα από τα πιο χαριτωμένα τερατάκια που έχουν παρουσιαστεί σε superhero comic.

Το τεύχος στέκεται άνετα μόνο του και μπορεί να αποτελέσει σημείο εισόδου στον μυθικό κόσμο της Αμαζόνας Πολεμίστριας, για τους καινούργιους fans που θα δημιουργήσει η ταινία, ενώ παράλληλα ικανοποιεί και τους παλιούς, μένοντας πιστό στις αξίες που πρεσβεύει η Diana. Κάντε στην άκρη, Superman και Batman, γιατί ήρθε επιτέλους η στιγμή της Wonder Woman!